Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Konya'nın Ereğli ilçesinde düğün salonunda besici ve süt üreticileriyle bir araya geldi.

Hayvancılıkla ilgili önemli adımlar attıklarını ifade eden Çelik, “Kendi kendine yeten hayvancılık sistemini milli tarım çerçevesinde oluşturuyoruz" diye konuştu.

22.50 TL KALICI FİYAT DEĞİL

Et fiyatlarındaki artıştan dolayı Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan müdahalenin gerekçesini anlatan Çelik, et fiyatını gereksiz yere hak etmediği ölçülere taşıyanlar bulunduğunu belirterek, 80 milyonun hukukunu korumak için devreye girdiklerini dile getirdi. 22.50 liranın kalıcı fiyat olmadığını anlatan Çelik, amaçlarının üreticiyi mağdur etmek olmadığını söyledi.

Çelik, şunları kaydetti:

“Et ve Süt Kurumu 23.80 lira alım yapıyor. Piyasada 24- 24.5 lira arası bizim toleransla baktığımız fiyatlar geziyor. Ama biranda biz referandum için yollara çıktık, etin fiyatı 27.50 liraya çıktı. Bunun üzerine Et ve Süt Kurumu regülasyon yaptı. Eti gereksiz yere hak etmediği ölçülere taşıyanlara karşı, 80 milyonun hukukunu korumak için dedik ki 'Biz hemen devreye giriyoruz.' Normalde 23.80'e alıyoruz, 22.50'ye piyasaya sürüyoruz. Bunu spekülatörlerin heveslerini boğazlarına tıkamak için yoksa 22.50 bizim kalıcı fiyatımız değildir. Üreticiyi mağdur etmeyiz. Bizim derdimiz üretimi arttırmak."

TARIMDAN HABER