İsrail'e bile domates tohumu satıyoruz!
Tohum ticaretinde aslan payını birkaç tane yabancı firma alırken, ihracatımız yabancıların elindeyken, yabancı çeşitlere karşı üstünlük sağlayacak çeşit sayımız sınırlı iken İsrail'e satılan 50 kg domates tohumu ile övünmemiz ne anlama geliyor?

'Yerli tohum üretiyoruz', 'İsrail'e domates tohumu satıyoruz', '150 milyon dolarlık tohum ihraç ediyoruz' Son günlerde tohumla ilgili ülke insanını heyecanlandıracak açıklamalar yapılıyor. Hem de en etkili ağızdan. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bir süredir katıldığı toplantılarda 'tohumla' ilgili özellikle 'vurgulu cümleler' kuruyor.
Bir Bakanın, kendi sektörüyle ilgili böyle 'vurgulu cümleler' kurması kadar doğal bir şey olamaz. Ancak 'İsrail'e bile domates tohumu satıyoruz!' diyebiliyorsak işte orada durup bir düşünmemiz gerekiyor.
Yazının devamı için tıklayın...
- Maliyet artışları tohum fiyatlarına yansıtılmadı!
- Bayraktar imparatorluğu!
- Mart ayında hangi tarım destekleri ödenecek?
- Yılan hikayesine dönem Katılım Bankası’yla ilgili somut açıklama!
- Dışişleri Bakanından tohum gübre ilaç açıklaması
- Borçları yapılandırılan çiftçiden kaynak kullanım ücreti alınacak mı?
- Kalan destek ödemelerinin hepsi seçimden önce ödenecek!
- 2018 buzağı destekleri ödenmeye başlıyor
- Hayvancılık işletmelerine müjde