Türkiye'de yapacağı yatırım için İzmir Ticaret Odası'nı (İZTO) ziyaret eden HollandaLivestock Heemskerk Bv Şirketi'nin sahibi Cors Den Engelsen Heemskerk, Türkiye'nin tarım ve hayvancılık sektöründe dünya lideri olabilecek kapasiteye sahip olduğuna inandıklarını vurgulayarak, ayrıca İzmir'i sevdiğini, yatırım planlarında ilk sırada yer aldığını belirtti. Hollanda hayvancılık sektörünün AB'deki uygulamalardan olumsuz etkilendiğini ve arazi yetersizliğinin sektörün üretim alanını kısıtladığını kaydeden Heemskerk, "Şirketi İzmir'e konumlandırmak, en az 5 bin başlık çiftlik zinciri kurmak, piyasanın ihtiyacını karşılamak Türkiye'de hayvan ithalatını azaltmak hatta ihraç edebilir hale getirmek yönünde hedeflerimiz var" diye konuştu.

İŞBİRLİĞİNİ GENİŞLETMEK İSTİYORUZ

İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş, yüzde 16'lık pay ile Türkiye'ye en çok doğrudan yabancı yatırım yapan ülke olan Hollanda ile tarım ve hayvancılık sektöründe de işbirliğini arttırmak istediklerini vurguladı.

GENİŞ BİR HEYET EŞLİK ETTİ

Şirketin sahibi Cors Den Engelsen Heemskerk ve Dünya Türk İş Konseyi Üyesi Avrupa Konsey Üyesi Doç. Dr. Mehmet Yamaç'ın beraberindeki heyetle gerçekleştirilen toplantıya, İZTO Yönetim Kurulu Üyeleri Oğuz Özkardeş, Mehmet Şahin Çakan, Serdar Gökhan Arıkan, Meclis üyeleri Cüneyt Güleç, Ahmet Dönmezler ile hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren İZTO üyeleri katıldı.

TARIMDAN HABER