Vali Orhan TAVLI, Ziraat Odaları Başkanlarıyla bir süre görüşerek sohbet etti.

Ziyarette, 18 Mart 2022'de hizmete girecek 1915 Çanakkale Köprüsü’nün istihdam, tarım, turizm, çevreci sanayi, ihracat, lojistik üst, sağlık alanına yapacağı katkıların yanı sıra Çanakkale’nin milli hasılasında en büyük pay sahibi olan tarım ve hayvancılık sektörünü ileri bir aşamaya taşıyarak Çanakkale istihdamına büyük bir katkı sağlayacak olan Çevreci Proje Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Çanakkale’nin ekonomik gelişmişliğine sağlayacağı katkıları üzerinde duruldu.

Ziraat odaları başkanları tarım ve hayvancılık sektörüne verdiği desteklerden dolayı Vali Orhan TAVLI’ya teşekkür ederek Çanakkale’nin bereketli topraklarında yetişen ürünlerinden takdim ettiler.
Yapılan görüşmelerin ardından Vali Orhan TAVLI, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Çanakkale İli Ziraat Odaları Başkanları daha sonra Lapseki’ye geçerek Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin ve Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Çanakkale İli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısını yapmak üzere Lapseki Ziraat Odasına geçildi. Çanakkale İli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu İsmail Kaya başaknlığında toplandı. Toplantının ardından Çanakkale Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Barış Pınarı Harekatına destek verdiklerini belirterek ortak basın açıklamasında bulunundu.

“Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek, sınırlarımızı ve ülkemizin her bir köşesinde yaşayan yurttaşlarımızı korumak amacıyla yürütülen Barış Pınarı Harekatı’nda ordumuza ve askerlerimize, tarım camiası adına, gönülden yürekten en yüce duygularımızla başarılar diliyoruz.

Türkiye askeri müdahaleye ve sınır ötesi harekata birileri gibi yakmak, yıkmak, katletmek, yok etmek, sömürmek yani insanlık suçu işlemek ve lanetle anılmak için değil, bekasını tehdit eden terör koridoruna mani olmak ve mazlumları korumak için üstelik başka bir müdahale şekli kalmadığı için müracaat etmektedir. Kahraman ordumuz şanlı tarihi boyunca her zaman mazlumun yanında zalimin karşısında durmuştur.

Bu operasyon, Türkiye'nin en önemli güvenlik sorununa karşı başlatılan çok önemli bir operasyondur. Türkiye teröre teslim olmayacağını ve mücadele konusunda kararlı olduğunu bir kez daha dünya kamuoyuna göstermiştir. Millet olarak huzur ve barış içinde yaşamımıza devam edebilmemiz için önümüze çıkan tehlikeleri, Milletin Devletiyle birlikte hareket edip, ülke olarak bir bütün olmak zorundayız. Ülkemizi tehdit edecek her türlü terör örgütüne karşı birlik ve beraberlik içinde, Devletimize destek olmalıyız. Barış Pınarı Harekatı Türkiye Cumhuriyeti tarihinde girişilen en önemli operasyonlardan biridir. Bunun ciddiyetinin herkes tarafından kavranması gerekmektedir.

Bu harekatla inanıyoruz ki, sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridoru yok olacak, ülkemize yönelik terör tehdidi tamamen bertaraf edilecektir. Allah Vatanımızı, Milletimizi, Devletimizi, Askerimizi korusun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah ordumuzun askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun.”