Çelik’e, ödül plaketini News Time ve News Türk Medya Grubu Genel Müdürü Amina Mirzayeva, ödül beratını Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Kerim Akbaş takdim etti. Nihat Çelik, Medya Grubunda gerçekleştirilen ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türk milletinin güzel bir geleneğe sahip bulunduğunu, savaşa gidene barut, hizmete koşana ödül verildiğini belirtti. Ödülü, 80 il birliği ve 270 bin yetiştirici adına kabul ettiğini bildiren Çelik, şunları söyledi:

“Ödül için News Time ve News Türk Medya Grubu’na şahsım ve sektörüm adına teşekkür ediyorum. Ödülü il birliklerimiz ve yetiştiricilerimiz adına alıyorum. Çünkü asıl başarı onların, sahada gece gündüz, yağmur, çamur, soğuk, sıcak demeden çalışan, alın teri ile ekmeğini kazanan yetiştiricilerimiz ve il birliklerimizindir. Onlar adına bu ödülü almam benim için şereftir. Başarımızda Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli ile uyum içinde çalışmamız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sektörümüze verdiği desteğin büyük payı vardır. Bu ödülde, Merkez Birliğimiz ve il birliklerimizin güzel bir birliktelik göstermesi, uyum ve hizmet yarışı içinde olmasının da payı büyüktür. Bu açıdan da benim için çok değerli bir ödül.”

Kerim Akbaş ise, sıkı bir araştırmaya dayalı, ayrıntılı bir çalışma sonucu ödül alanları belirlediklerini, merkez birlikleri içinde de Nihat Çelik’i bu ödüle ülke ve çiftçi yararına yaptığı çalışmalar dolayısıyla layık gördüklerini belirtti. Akbaş, “bu ödül çiftçimiz ve ülkemiz adına çalışmalarınızın devamı için verilmiş bir ödüldür” dedi.