TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 14 Ağustos 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Tarım Kredi Kooperatiflerinde yılan hikayesine dönen Katılım Bankası, yeniden gündeme gelirken, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, Katılım Bankası kurulması yönündeki çalışmaları devam ettirdiklerini belirterek, “Bu projemizi inşallah yakın zamanda Cumhurbaşkanına sunacağız” dedi.

Katılım Bankası'nın önemine işaret eden Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, bir ürünün tarladan tüketiciye gelirken geçtiği süreçlerde birçok aşamada finansmana ihtiyaç duyulduğunu belirterek, finansman sağlamada kullanılan kredinin faiz maliyetlerinin ürünlerin fiyatlarına eklendiğini söyledi.

Gübre alımından örnekler veren Poyraz, "Tarım Kredi olarak gübreyi alırken bizim de çok ciddi anlamda finansman ihtiyacımız var, bunun için bankadan kredi kullanıyoruz. Çiftçiye bunu satarken çiftçi de parası yoksa kredi kullanıyor. Sonrasında ürün üretiliyor. Bu ürünün 1 ay içinde alınması ve işleme tabi tutulması gerekiyor. Milyonlarca tonla ifade edilen ürün alınırken de kredi kullanarak çiftçiye parası ödeniyor. Sonrasında da çiftçi bize, biz de kredi kullandığımız yere ödüyoruz. Bütün bu katmanların her birinde ayrı ayrı finansman kullanıldığı için burada çok ciddi bir faiz yükü var” dedi.

EBSO'dan çiftçiye tarım makinelerinde hurda desteği talebi! EBSO'dan çiftçiye tarım makinelerinde hurda desteği talebi!

Bilindiği üzere Tarım Kredi Kooperatiflerinde Katılım Bankasının kurulması bundan önceki genel müdürlerin de en önemli gündem maddesi olmasına rağmen somut bir adım atılmadı.