Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, üretici ve çiftçinin ürünü değerlenmezse üretimin artmayacağını belirterek, üreticinin ürününü değerinden almak için bu fabrikayı kurduklarını belirterek, “İşletme kayıtları bulunan Birlik üyeleri sütlerini hem değerinden satmış olacaklar hem de Tarım ve Orman Bakanlığının vermiş olduğu süt desteklemesinden de faydalanmış olacaklar” dedi. 

Koronavirüsten dolayı zor günlerden geçildiğini belirten Türkman, bazı köylerde sütün toplanmadığını öğrenince 15 gün sonra faaliyete geçirecekleri süt işleme fabrikasını 12 Nisan itibariyle üretime aldıklarını dile getirdi. Türkman, “2 köyde inek sütü toplayarak işe başladık, her geçen gün köy sayısını ve süt alım miktarını arttıracağız. Haftaya üyelerimizin keçi sütünü almaya başlayarak keçi sütü de fabrikamızda işleyeceğiz” dedi. 

Süt üreticisinin mağdur olmaması için fabrika zamanında önce faaliyete alınırken, 12 Nisan’dan itibaren üreticiden süt toplanmaya başlandı. Süt üreticisi sanayiciye 1.5, 1.7 liradan sütünü satarken, Birlik tarafından yaptırılan fabrikaya destekler hariç 2 liradan sütünü satıyor.