TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Temmuz 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Sencer Solakoğlu: Sınırlar kapatılır veya bir ambargo gelirse Türkiye ne et yiyebilir ne de yanından geçebilir! Sencer Solakoğlu: Sınırlar kapatılır veya bir ambargo gelirse Türkiye ne et yiyebilir ne de yanından geçebilir!

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, Anadolu Ajansına yem fiyatları konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tarım Kredi Yem, 23 Mart ile 21 Nisan tarihleri arasında yem fiyatlarına arka arkaya 3 kere zam yaparken, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, kış aylarında yem fiyatlarında indirim yaptıklarını iddia etti. Poyraz'ın arka arkaya gelen zamları görmeyerek, kış aylarında yaptıkları indirimden söz etmesi dikkat çekti. 

Poyraz yaptığı açıklamada, bu yılın Tarım Kredi Yem AŞ için atılım yılı olacağını söyledi. Poyraz, "Tarım Kredi Yem AŞ geçen yıl 1,1 milyon ton yem üretimi gerçekleştirdi. Bu yıl Sakarya fabrikasının revizyonuyla ilave 40 bin ton, İzmir-Tire ve Şanlıurfa fabrikalarının devreye alınmasıyla ilave 480 bin ton kapasite artışı sağlanarak, toplam kapasitemiz 1,8 milyon ton olacak. Ayrıca Kütahya fabrikasının 8 bin tonluk çelik silo yatırımı, Elazığ'a 2 bin 400 metreküplük yatay depo yatırımı, Balıkesir'e bakım atölyesi yatırımı ile başkentte Ankara Üniversitesi Teknokent içinde yer alan Ar-Ge yatırımlarının tamamlanması planlanıyor. Toplam 156 milyon lira tutarındaki tüm bu yatırımlar yıl sonuna kadar tamamlanmış olacak." diye konuştu.

TARIM KREDİ YEM BİR AYDA YEME ÜÇÜNCÜ ZAMMI YAPTI! TIKLAYIN

Yatırımları planlanan, yılda 240'ar bin ton kapasiteli Erzurum ve Kırklareli fabrikalarının da devreye alınmasıyla yem üretim kapasitesinin 2,2 milyon tona ulaşacağı bilgisini veren Poyraz, böylece, Tarım Kredi Yem AŞ'nin 2023 yılında kapasitesini iki katına çıkarmış olacağını dile getirdi.

YEMDE FİYATLARI AŞAĞIYA ÇEKTİK!

Tarım Kredi Yem, bahar ayında yem fiyatlarına arka arkaya üç kere zam yaparken, Poyraz'ın kış aylarında yaptıkları indirimden söz etmesi dikkat çekti. Fiyatların artışa geçtiği kış aylarında yemde indirim yaptıklarını söyleyen Poyraz, "Biz bu dönemde fiyatları indirince diğer fabrikalar da bize eşlik etti" dedi.