TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, Gıda Komitesi toplantısı sonrasında çiğ süt fiyatıyla ilgili bir açıklamanın yapılmaması ve Ulusal Süt Konseyi’nin toplanamamasından dolayı ortada oluşan belirsizliği sanayici ve üretici kesimiyle görüşmek için video konferans üzerinden bir toplantı düzenledi. Toplantıya sanayici kesimi üst düzeyde katılım sağlarken, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin ile Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan katılmadı. Toplantıya Balıkesir, Edirne, Adana ve Konya süt üretici birlik başkanları katılırken, bu başkanlardan birisinin yapılan istişare toplantısına ‘Burada Ulusal Süt Konseyi’ne paralel bir yapı mı oluşturulmaya çalışılıyor’ şeklinde tepki göstermesi dikkat çekti. 

Artan girdi maliyetlerine karşılık çiğ süt fiyatlarındaki belirsizlik Ulusal Süt Konseyi’ne karşı tepkileri artırdığı bir dönemde mevcut durumu istişare ederek çıkış yolu aramak için yapılan toplantıyı üretici birlik başkanının ‘alternatif yapı mı oluşturulmaya çalışılıyor’ diye tepki göstermesi manidar bulundu. 

TÜSEDAD Başkanı Sencer Solokoğlu, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, üreticinin artık dayanacak gücünü yitirdiği buna bir önlem alınması için tamamen iyi niyetle bu toplantıyı düzenlediğini belirterek, “Bizim söylemimiz “üretici artık dayanacak gücünü yitirdi. Yeme gelen zam %40’ı geçti. Önlem almalıyız. Biz kendi aramızda bir tavsiye fiyatı veya tavsiye fiyatı için bir formül önerelim. Ülkede üretim bitmesin. Yeniden İnekler kesilmesin. Yine yabancılara döviz verip gebe düve ithalatı yapmaya mecbur kalmayalım” dedi. 

İletişim olmadan çözümün olamayacağına işaret eden Solakoğlu, ancak bir birlik başkanının bu toplantıyla ilgili yaptığı yorumun dikkat çekici olduğunu belirterek, “Toplantıdan en dikkat çekici enstantene bence bir üretici birliği başkanın şu yorumu: “Burada USK’ya parallel bir yapı mı kurumlaya çalışılıyor” oldu. Adamın derdi yapılar sorun çözmek değil. Şaşkınım, çok üzgünüm. Ülkem adına. Üreticler adına” dedi.