Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Gıda Komitesi'nin çiğ süt fiyatlarına yönelik çalışmalarını devam ettirdiğini belirtirken, fiyat belirlendikten sonra Ulusal Süt Konseyi'nin durumu ayrı bir sorunu gündeme getirecek. Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan'ın istifasının ardından Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu'nda üretici temsilcisi olarak sadece bir kişi kaldı. Bu durum Ulusal Süt Konseyi'nin üretici açısından lağvedilmesini gündeme getirdi. 

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan’ın Ulusal Süt Konseyi yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmesi, bütün gözlerin USK'ya çevrilmesine neden oldu. 12 kişilik USK Yönetim Kurulu'nda 3 bakanlık, 3 üniversite, 3 sanayici ve 3 üretici temsilcisi yer alıyordu.

USK’de üreticiyi temsilen ise Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin ve Ereğli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ercüment Sarıkafa bulunuyordu. Sarıkafa, Birlik Başkanlığını bıraktığı için USK Yönetim Kurulu üyeliğinden yaklaşık bir yıl önce ayrılmıştı. Sarıkafa'nın yerine kimse çağrılmazken, Kamil Özcan da bugün yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti. Özcan’ın istifasının ardından USK’de üreticiyi temsilen sadece Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin kaldı. Keskin'in USK Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa edip etmeyeceği bilinmezken, üretici için USK'nın lağvedilmesi gündeme geldi.