Tarım Kredi Kooperatiflerinin, asli görevini bir tarafa bırakarak market işine girmesine sektörün her kesiminden tepkiler gelmeye devam ediyor. Çiftlik Yönetim Uzmanı ve Yem Bitkisi Yetiştiricisi Eşref Şekerli, kooperatif marketleri ile ilgili şok bir iddiayı gündeme getirerek, Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetimini sert bir dille eleştirdi. Tarım Kredi Kooperatiflerinin Bosna Hersek’ten ucuz et getirerek, marketlerde satacağına yönelik söylentiler bulunduğunu dile getiren Şekerli, şunları kaydetti: 

BU PROJEYİ YAPANLAR SADECE KOLTUKLARINI KORUMUŞ OLURLAR

"Hele ki ucuza et satacağım diye, Bosna Hersek’ten, Sırbistan’dan et getirip, orada şirket kurup, Türkiye getirip satarak üreticiye bırakın destek olmayı, üreticinin bitmesine hizmet etmiş olur. Bu projeyi yapanların tek bir kazancı olur, koltuklarını korumuş olurlar, aferin alırlar. 

CUMHURBAŞKANININ GÖZÜNE GİREYİM DERKEN PARTİYE CİDDİ ANLAMDA OY KAYBETTİRİYORSUNUZ

Bakın ben size net söyleyeceğim. Ben Ak Partinin kurucularındanım. Siz ancak bu partiyi madara edersiniz. Rezil edersiniz, ayağa düşürürsünüz. Çünkü yaptığınız politika gerçekten komik. Oy filan kazandırmaz. Ama emin olun ki bu yalakalıkla, bu düzenbazlıkla, abur cubur işlerle, Cumhurbaşkanının gözüne gireyim derken bu partiye ciddi anlamda oy kaybettiriyorsunuz.

EĞER BU ÜLKEYE HİZMET ETMEK İSTİYORSANIZ ASLİ İŞİNİZİ YAPIN 

Yaptığınız işler hiçbir işe yaramaz. Eğer sizde bu ülkeye hizmet etme azmi gayreti varsa Tarım Kredi Kooperatifi diğer finans kurumlarından daha aşağı faizle insanlara kredi versin de göreyim. Gübre her yerde bin 500 lira olsun, Tarım Kredi’de bin 300 lira olsun da göreyim. İlaç, tohum tüm piyasanın altında olsun ben de onları takdir edeyim, gideyim alınlarından öpeyim. 

BATIK ADAMLARI KURTARMA VAZİFESİ SANA MI VERİLDİ?

Yozgat’ta Tareks’in işletmesi varken, gidip Trakya’daki batık bir şirketin çiftliklerini kiralayıp ‘yok efendim orada bir şeyler üretip te marketlerde satacaklarmış’ Yozgat’takine ne olmuş ki? Git Yozgat’takinde üret. Kendi malın dururken, bir başka batık şirketleri, bir başka batık adamları kurtarma vazifesi sana mı verildi? Sen bu çiftçinin parasını, malını mülkünü, paçavra etme hakkını nereden aldın? Bu şekilde bu malı ziyan etme hakkını kimden aldın? Siz bu sisteme, bu davaya zarar veriyorsunuz. Çiftçiler artık sizden yaka silkiyor” 

TARIM KREDİ DE DOĞRUDAN ÜRETİCİDEN DEĞİL DİĞER MARKETLER GİBİ ARACILARDAN TEDARİK EDİYOR 

Tarım Kredi Kooperatiflerinin asli görevinin çiftçiye ucuz girdi temin etmek olduğunu dile getiren Şekerli, ancak asli görevini bırakarak piyasada dengeleme unsuru olacağı iddiasıyla marketler açıldığını bildirdi. Ancak bu marketlerde satılan ürünlerin diğer marketlerde olduğu gibi yine aracılardan alındığının altını çizen Şekerli, “Keşke üreticiden aldığını aracısız marketlerde satıyor olsa çok güzel bir iş, ben de onları tebrik eder alınlarından öperim. Ancak diğer marketler her kimden mal tedarik ediyorsa Tarım Kredi’nin açtığı marketlerde aynı tedarikçilerden temin ettiği sürece aracının aradan çıkması mümkün değil” dedi. 

TARIM KREDİ'Yİ POLİTİZE OLMUŞ ATAMAYLA GELEN İNSANLAR YÖNETİYOR

Çiftçi örgütüne eski milletvekillerin atanmasına da tepki gösteren Şekerli, "TAREKS'in başında da eski milletvekili, Tarım Kredi'nin başında da eski milletvekili var. Bunlar artık çiftçi örgütü olmaktan çıkmış, politize olmuş, atamayla göreve gelmiş insanlar. Bunlardan ne bekliyorsunuz ki!" diye konuştu.