TZOB’tan yapılan açıklamada, sabah saatlerinde bir araya gelen heyetler, toplantı yaptılar. TZOB Genel Başkanı Bayraktar ve TZOB Yönetim Kurulu üyeleri toplantıda, çiftçilerin ve tarımın sorunlarını sıraladılar, Türkiye’nin tarım ve hayvancılıktaki potansiyeli, yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerini anlattılar.

Bayraktar ve Yönetim Kurulu üyeleri, çiftçilerin acilen borç erteleme kararını ve kredi borçlarının yeniden faizsiz olarak yapılandırılmasını beklediklerini belirttiler.

Çiftçilerin kredi kullanımı konusunda Ziraat Bankası ve diğer özel bankalarla yaşadıkları sorunları anlatan Bayraktar ve Yönetim Kurulu üyeleri, özel bankaların uyguladığı yüksek kredi faizlerine dikkati çektiler, elektrik ve sulama maliyetlerinin yüksekliğine vurgu yaparak, üreticilerin elektrik şirketleriyle yaşadığı sorunları anlattılar.

Organik tarım ve iyi tarım uygulamalarında yaşanan sorunlara ve üretim planlamasında iş birliği konularına da dikkati çeken Bayraktar ve Yönetim Kurulu üyeleri, et ve süt üretimi ile ilgili çözüm bekleyen konuları anlattılar, Tarım BAĞ-KUR primleri ile ilgili sorunları belirterek, alanda tespit ettikleri diğer sorunların da ayrıntılı bir şekilde yer aldığı raporu ve ekonomik örgütlerin güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan, Kooperatif Merkez Birlikleri ve Üretici Merkez Birlikleri raporunu Bakan Pakdemirli’ye sundular.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sorunların çözümü için her türlü gayreti göstereceğini ve konuyu Bakanlar Kurulu’nun gündemine de taşıyacağını ifade etti.