Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, geçtiğimiz gün pamuk üreticisi bölgelerin ziraat oda başkanlarını Bakanlıkta kabul ederken, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’ın Ankara’da olmasına rağmen bu toplantıya katılmaması çiftçi açısından ciddi bir sorunu gün yüzüne çıkardı.

Tarımdan Haber’in ‘Çiftçi soruyor: TZOB Başkanı Bayraktar sen kimin Başkanısın?’ başlıklı haberi TZOB'u rahatsız etti.

TZOB'un rahatsızlığını bazı ziraat oda başkanları üzerinden göstermesi ise dikkat çekti. Bazı oda başkanları, Tarımdan Haber'i etiketleyerek Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımlarla söz konusu haberi sabote etmeye çalıştı. 

TEPKİ İÇERİKLİ YORUMLARA CEVAP VEREMEDİLER 

Tarımdan Haber’in Facebook ve web sitesine çiftçiden gelen tepki içerikli yorumların hiç birine cevap veremeyen oda başkanları, Twitter’dan Şemsi Bayraktar’ı savunmaya çalışmaları dikkat çekti.

HERKES HADDİNİ BİLSİN!

Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Meclis Başkanı Mehmet Ali Aktaş, ‘Herkes haddini bilsin’ diyerek Tarımdan Haber’e tepki gösterirken, Şemsi Bayraktar’ın çiftçi için ne kadar mücadele ettiğini ve pamuk, çeltik ve fındık için şehir şehir gezdiğini iddia etti. 

BAYRAKTAR ÇİFTÇİ İÇİN GECESİNİ GÜNDÜZÜNE KATIYOR!

Yine aynı şekilde Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman İskenderoğlu, Twitter’da Tarımdan Haber’i etiketleyerek Şemsi Bayraktar’ı şöyle savundu. “Kendi pamuk bölgelerimizde bizleri organize eden sonra da Ankara’da bizleri toplayan ve toplantı üstüne toplantı yaptıran Şemsi Bayraktar’dır. Bizleri Meclis’e gönderen pamuk üreticileri için gecesini gündüzüne katan Şemsi Bayraktar’a bu yaptığınız haksızlık insafsızlık” dedi.  

BAYRAKTAR HER ZAMAN SAHADA!

Diyarbakır Hani Ziraat Odası Başkanı Mirza Kayhan ise Tarımdan Haber’in haberini iftira niteliğinde değerlendirerek, “Birine iftira atmadan önce bir zahmet siz o sıcak koltuğunuzdan kalkıp bir araştırın. Her zaman sahada olan çiftçilerin sıkıntılarını dinleyen ona göre başkanlarını Ankara’ya çağırıp yol haritasını çizen kimmiş bir araştırın. Sayın Başkanımız Şemsi Bayraktar beye çok teşekkür ederiz” şeklinde ifadede bulundu. 

HAKLI BİR GEREKÇE ORTAYA KOYAMADILAR

Ancak oda başkanları, Bayraktar'ın Bakan Pakdemirli ile yapılan toplantıya neden katılmadığına ilişkin haklı bir gerekçe ortaya koyamadılar. 

ŞEMSİ BAYRAKTAR TALİMAT MI VERDİ? 

Diğer yandan TZOB Başkanı Bayraktar’ın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile pamuk çiftçisinin en önemli bir sorunun görüşüleceği toplantıya katılmamasının haberleştirilmesinden oda başkanlarının neden rahatsız oldukları bilinmezken, gösterilen bu tepki; ‘Şemsi Bayraktar oda başkanlarına talimat mı verdi?’ sorusunu gündeme getirdi. 

BU İLK DEĞİL!

Bazı oda başkanlarının sosyal medya üzerinden Tarımdan Haberi sobete etmeye çalışması bu ilk değil. Daha önce de Tarımdan Haber’in yaptığı bir anket çalışmasını, TZOB yönetim kurulu üyeleri, ziraat oda başkanları ve oda personeli Facebook sayfası üzerinden sabote etmeye çalışmıştı. Bu talimatın da Şemsi Bayraktar tarafından verildiği ortaya çıkmıştı. 

BAYRAKTAR'IN ODA BAŞKANLARINI GÖREVDEN ALMA YETKİSİ VAR!

Bilindiği üzere TZOB Başkanı Bayraktar'ın, oda başkanlarını istediği zaman görevden alma yetkisi bulunuyor. Bu yetkiden dolayı oda başkanları, Ankara'dan gelen bütün talimatlara itirazsız uymak zorundalar.  


Çiftçinin anketinden rahatsız oldu! Haberi için tıklayın... 



ODA BAŞKANLARI BU SEFER NEDEN TWİTTER HESABINI KULLANDI?

Diğer yandan söz konusu oda başkanlarının en son yapılan haberde, Tarımdan Haber’i Facebook sayfası üzerinden değil de Twitter sayfası üzerinden sabote etmeye çalışması dikkat çekti.

BAYRAKTAR BAKAN PAKDEMİRLİ İLE YAPILAN TOPLANTIYA NEDEN KATILMADI?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, pamuk üreticisi bölgelerin ziraat oda başkanlarını Bakanlıkta kabul ederken, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’ın Ankara’da olmasına rağmen bu toplantıya katılmaması çiftçi açısından ciddi bir sorunu da gün yüzüne çıkardı. 

BAKAN MI KABUL ETMEDİ BAYRAKTAR MI AYNI MASADA OLMAK İSTEMEDİ?

Bu durum, görüşmeye Bayraktar’ın katılmamasını Bakan Pakdemirli mi kabul etmedi yoksa Bayraktar mı Bakanla aynı masada olmak istemedi? sorularını gündeme getirdi. Her iki durum da çiftçinin en önemli meslek örgütü TZOB ile Bakanlık arasında ciddi bir sorun yaşandığını ortaya koyuyor. 

BAYRAKTAR AÇIKLAMA YAPAMADI

Ankara’da Bakanların bu tür kabullerinde eşi pek görülmemiş bir durum yaşanırken, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’ın toplantıya katılmamak için haklı bir gerekçe ortaya koyamaması da dikkat çekti. Tarımdan Haber’in konuyla ilgili haberini Twitter üzerinden sabote etmeye çalışan oda başkanlarının da yaptıkları paylaşımlarda bununla ilgili bir açıklamada bulunmaması TZOB ile Bakanlık arasında yaşanan krizin boyutunu gözler önüne serdi.  

ODA BAŞKANLARI BAYRAKTAR'I SAVUNMAK İSTERKEN KENDİLERİNİ ELE VERDİ

Bazı oda başkanları Twitter'da Tarımdan Haber'i etiketleyerek yaptıkları paylaşımlarda, TZOB Başkanı Bayraktar'ın sürekli sahada çiftçiyle birlikte olduğunu, pamuk üreticisi bölgelerinden gelen oda başkanlarının Meclis'teki ve Bakanlıktaki görüşmeleri Bayraktar'ın ayarladığını belirtirken, ancak Bayraktar'ın Bakanla yapılan görüşmeye neden katılmadığına ilişkin haklı bir gerekçe ortaya koyamadılar. 

İŞTE O DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIMLAR