Acilen borç yapılandırılmasına ihtiyaç duyduklarını, üst üste yaşanan afetler nedeniyle sürekli ertelen borçları bir hasat sezonunda ödeyebilmelerine imkân bulunmadığını belirten çiftçiler, yem maliyetlerinin aşırı arttığını, süt fiyatlarının yetersiz kaldığını, bir kilogram sütle ancak 1 kilogram yem alabildiklerini, bu fiyatlarla üretimi sürdürmenin mümkün olamayacağını vurguladılar. Üreticiler, sanayicilerin alınan süt karşılığında üreticiye yem alma mecburiyeti getirmesinin sıkıntı yarattığını, bu uygulamanın daha ucuza yem alma imkanını ortadan kaldırdığını söylediler.

Tarımsal sulama tarifesi bazında elektrik fiyatlarının iki yıl önce 35 kuruşken, geçen yıl 60 kuruşu, bu yıl ise 80 kuruşu aştığını bildiren üreticiler, son iki yıllık dönemde elektrikteki fiyat artışının yüzde 125’i aştığını, konutlardakinden daha pahalı elektrik kullandıklarını vurguladılar. Üreticiler, acilen tarımsal sulamada KDV, pay ve fonların kaldırılmasını, elektrik tahsilatının ise hasat dönemlerinde yapılmasını istediler.

Genel Başkan Bayraktar, Ziraat Odaları ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak çiftçinin sorunlarını bildiklerini, talepleri not ettiklerini, çözüm için takipçi olacaklarını söyledi.