Tarım Bakanı Yumaklı’dan Ramazan Bayramı mesajı Tarım Bakanı Yumaklı’dan Ramazan Bayramı mesajı

Üreticinin sesi olmak için Kahramanmaraş’tan traktörüyle Ankara’ya gelmek isteyen ancak trajikomik bir şekilde gözündeki kızarıklık gerekçe gösterilerek ehliyetine el konulan Yakup Konan, üreticilerden büyük takdir topladı. Sosyal medya hesaplarından Konan’a destek mesajları yağarken, Kahramanmaraş milletvekilleri, ziraat odası ve üretici birlik başkanları bu duruma karşı duyursız kalmayı tercih etti. 

BIRAKIN DESTEK AÇIKLAMASINI GEÇMİŞ OLSUN BİLE DİYEMEDİLER!

Kahramanmaraşlı üretici Yakup Konan’ın 16 Ekim Dünya Gıda gününde üreticilerin sorunlarına yönelik farkındalık oluşturmak için traktörüyle çıktığı yoldan geri döndürülmesi sosyal medyada gündem olurken, Kahramanmaraşlı milletvekilleri ile üretici birlik başkanlarının buna duyarsız kalması tepki çekti. Kahramanmaraş milletvekilleri ve çiftçi örgütleri Konan'a bırakın destek açıklamasını, arayarak geçmiş olsun dileğinde bile bulunmadılar. 

AK PARTİ AYDIN MİLLETVEKİLİ METİN YAVUZ ARAYARAK GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ 

Yakup Konan’ı sadece Ak Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz ile Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Platformu Başkanı Mustafa Sarıoğlu arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Kahramanmaraş’ta 6 Ak Parti’den 1 CHP’den ve 1 tane de MHP’den olmak üzere 8 milletvekili bulunurken, 8 milletvekilinin de illerinde yaşanan ve üreticilerin en önemli bir sorununa karşı duyarsız kalması anlamlı bulundu. Ziraat odaları başta olmak üzere üretici birliklerinin de bu eyleme karşı duyarsız kalması, "Kimin çiftçi örgütüsünüz?" eleştirilerini gündeme getirdi.