Manisa’da çiftçilerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, üretimin desteklenmesi gerektiğinin altını çizerek, “Sizin emeğiniz son derece değerlidir. Pandemi bize bir gerçeği daha gösterdi. Tarım, dünyanın tüm ülkelerinde stratejik sektördür. Arabanız olmayabilir, elektrik süpürgeniz olmayabilir ama günde 3 kez karnınızı doyuracaksınız. Eğer siz üretemezseniz bu ülke derin yoksulluk yaşar” diye konuştu.

FAİZLERİ SIFIRLAYACAĞIZ

Kılıçdaroğlu, devletin her yıl milli gelirinin en az yüzde 1'ini çiftçiye destek olarak vermesi gerektiğini aktararak, “Yani aşağı yukarı 8 milyar lira civarında destek vermesi lazım. 8 milyar lira çiftçiye verseler çiftçi dünyayı besler. Hakkınızı teslim edeceğiz. Siz bankalardan kredi çektiniz, bunların faizlerini sıfırlayacağız. Anaparayı devlete geri ödeyeceksiniz” şeklinde konuştu.

ORTAK OLANLARA DA KAR PAYI VERİLECEK

Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde çiftçinin malları üzerine konulan hacizleri de kaldıracaklarını bildirdi. Kılıçdaroğlu, çiftçiye tarımsal üretimde kullanması için ücretsiz elektrik sağlayacaklarını, bunu ilk kez Şanlıurfa'da paylaştığını hatırlatarak, "Orada 'Taşlık araziye güneş panelleri kurarak elektrik elde edeceğiz ve bunu çiftçilere ücretsiz vereceğiz' dedik. Şanlıurfa'dan başlayacağız ve daha sonra bütün Türkiye'ye çiftçilerin tarımda kullandığı elektriği ücretsiz vereceğiz. Ayrıca orada arz fazlasından gelir de elde edilecek. Bu da ortak olanlara kar payı olarak verilecek." açıklamasında bulundu.