Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, küpe bedelleriyle ilgili Bakan Pakdemirli'nin küçükbaş hayvan yetiştiricilerine büyük bir müjde verdiğini kaydetti.

Çelik, şunları kaydetti: ''Sayın Bakanımızın yaptığı açıklamada "Küçükbaş küpe bedelini de artık, bakanlık olarak biz karşılayacağız" şeklindeki açıklamasını 260 bin yetiştiricimiz adına memnuniyetle karşılıyoruz. Küpe bedellerinin Bakanlığımız tarafından karşılanacak olması yetiştiricilerimizi önemli bir külfetten kurtaracaktır. Sayın Bakanımız yetiştiricilerimize adeta bu müjdeli açıklamasıyla bayram havası yaşatmıştır.

Daha da önemlisi bu uygulama ile kayıt altında olmayan hayvanlar da küpelenerek kayıt altına alınmış olacaktır. Bu nedenle bu uygulamayı önemsiyor ve destekliyoruz. Sektörümüze vermiş olduğu değerden ötürü Birliklerimiz ve tüm yetiştiricilerimiz adına Sayın Bakanımıza ve Bakanlığımızın değerli yetkililerine şükranlarımızla birlikte teşekkür ediyoruz.''

TARIMDANHABER