Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, şunları kaydetti:

"Son bir ayda yaşanan felaketler, yüreğimizi yakarken bir kez daha, Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, ‘Devletimiz, Milletinin Yanında’ olduğunu gösterdi.

Van’da son bir ayda yaşanan çığ felaketi ve deprem canlarımızı alıp, evlerimizi, ekmek teknelerimizi yıkarken, Tarım ve Orman Bakanlığımız da ilk andan itibaren teyakkuza geçerek, desteklerini eksik etmediler, Bakanlığımızın ekipleri çalışmalarını sürdürmeye devam ediyorlar.

Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli depremden kısa süre sonra Van’ımıza bizzat gelerek, vatandaşlarımızın yaralarına merhem, acılarına ortak oldu.

Bakanımızın talimatlarıyla depremde telef olan hayvanlarımızın yerine hemen hayvan desteğine başlanması ve akabinde hayvan yemi sağlanması, devletimizin bütün imkânları ile vatandaşlarımızın normal hayatına daha çabuk dönebilmesi adına oldukça önemli. Sayın Bakanımız, depremzedelerimizin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını ve karşılamaya devam edeceklerini ifade ettiler. Kendilerine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.

Bakanımız Sayın Pakdemirli, sektörümüzün Van’daki temsilcileri ile de bir araya geldiler. Çiftçimiz, üreticimiz ile beraber, ilimize, sektöre ilişkin gelişmeleri de değerlendirme fırsatı sundu. Üreticimizin çiftçimizin besicimizin yanında olduğunu gösterdiler.

Mütevazılığı ve hoşgörüsü ile sadece Birliğimizin değil, Vanlı hemşerilerimizin de büyük sevgisini kazanan Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye verdikleri desteklerden ötürü tüm hemşerilerim adına minnetlerimi sunarak, teşekkür ediyorum."