Genel Başkan Çelik, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bir koyunculuk işletmesinde gerçekleştirdiği eylemde, amaçlarının ülke menfaatine zarar vermek olmadığını belirterek, "Amacımız insanlarımıza mesaj vermek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın uygulamaları ve talimatları doğrultusunda, bundan sonra hiçbir vatandaşımız döviz kurları daha yüksek olacak diye mevduatını Türk lirasından dövize çevirmeye ihtiyaç duymayacak. Bu bizim için çok değerlidir." dedi.

Genel Başkan Çelik açıklamasında "Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları ve uygulamaları doğrultusunda "Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın kur daha yüksek olacak diye mevduatını TL’den dövize geçirmesine ihtiyaç duymayacak olması " Sağlanmıştır. Uygulamada bankadaki TL varlığının mevduat kazancı, kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Ama kur getirisi mevduat kazancının üstünde kalırsa aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Bu kazanç stopaj vergisinden de muaf tutulacaktır. Döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalarına doğrudan Merkez Bankası aracılığıyla ileri vadeli kur rakamı verilecek. Bu işlem sonunda ortaya çıkabilecek kur farkı ise Türk Lirası olarak ihracatçı firmalarına ödenecektir. Burada Türk Lirasının itibarı korunması hatta itibarının artırılmasının hedeflendiği anlaşılmaktadır. " ifadelerine yer verdi.

Alınan kararlardan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Çelik, emektar yetiştiricilerin de Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde teşekkür etmek istediklerini söyledi. Çelik, yaktıkları doların "gerçek olmadığının" altını çizerek, şunları kaydetti:

"100 doların ABD'ye maliyeti 25 sent iken, Türkiye'ye maliyeti 1200 liradır. Ülke menfaatine zarar vermemek için sahte dolar yaktık. Yetiştiricilerin gerçek hayatında dolar, avro yoktur. Koyun vardır, keçi vardır. Biz bu sahte dolarları mesaj olsun diye yaktık. Milletimiz dolara değil, Türk lirasına yatırım yapsınlar. Kendi değerlerine sahip çıksınlar. Dolara heveslenen, her gün fahiş zam yapanlar, günde 3 defa fiyat etiketi değiştiren zihniyeti esefle kınıyoruz."

Geçen yıl 2 kilogram karkas etle 1 çuval yem aldıklarını dile getiren Çelik, bu yıl 3,5 kilogram karkas etle bir torba yem alamadıklarını bildirdi.

Çelik, geçen yıl 48-50 lira bandında seyreden karkas et fiyatının bu yıl 58-60 lira olduğunu belirterek, "Her şeye yüzde 100 zam yapılmışken, bizim artışımız yaklaşık yüzde 6-7 civarındadır. Bu vicdansızlar ellerini vicdanlarına koysunlar. Biz alın teri, göz nuruyla bu kadar emek veriyoruz. Bunlar bir anda çıtayı yükseltiyor. ve bu durum 84 milyon tüketicimizin canını yakıyor." diye konuştu.

Fahiş fiyat uygulayan esnafa da tepki gösteren Genel Başkan Çelik, "Bizim alın terimize, göz nurumuza saygılı olsunlar. Tüketicinin canını yakmasınlar. Çünkü tüketici bunları hak etmiyor. Milletimiz bunu hak etmiyor. Cumhurbaşkanımızın, devletimizin başlatmış olduğu denetim kararı çok yerinde bir karar" ifadelerine yer verdi.

Son günlerde marketlerde fiyatların incelendiğini ifade eden Çelik, "Denetimlerin sadece reyonlarda satılan ürünlerde değil, bizim ilacımızdan aşımıza, yem, gübre ve mazotta da yapılmasını ve fiyatların aşağı çekilmesini istiyoruz. Döviz düştü ama bazı kalemlerde maalesef gerileme olmadı. " değerlendirmesinde bulundu.