Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, 16 Ekim Dünya Gıda Gününde üreticinin sorunlarına yönelik bir farkındalık oluşturmak için bugün sabah Kahramanmaraş’tan traktörüyle yola çıkan Yakup Konan, fazla bir yol alamadan jandarma tarafından iki kere durduruldu. Birincisinde yaklaşık 2 saat bekletilerek yola çıkmasına izin verilen Konan, 2 km sonra yapılan ikinci kontrolde bu sefer gözlerinde kızarıklık var gerekçesiyle ehliyetine el konuldu.

ÜRETİCİ AYLARDIR FERYAT EDİYOR DUYAN OLMADI

Girdi maliyetlerinin artmasına rağmen süt ve karkas kesim fiyatlarının düşük kalması, hayvancılıkla uğraşan üreticilerin zararına üretim yapmasına neden oluyor. Üreticiler bu konuda seslerini duyurmak isteseler de bugüne kadar sorunlarının çözümü konusunda bir adım atılmadı.

BUGÜN SABAH ERKEN SAATLERDE YOLA ÇIKTI

Kahramanmaraş’ta üreticilik yapan Yakup Konan, geçtiğimi haftalarda üreticinin yaşadığı mağduriyeti Ankara’da yetkililere duyurabilmek için 16 Ekim Dünya Gıda Gününde traktörüyle Ankara’ya geleceğini duyurmuştu. Konan, 16 Ekim’de Ankara’da olabilmek için bugün sabah erken saatlerde yola çıktı.

DEVLETİM ADINA YOLA ÇIKIYORUM

Bireysel olarak bir eylem yapan Konan, yola çıkmadan önce bu yolculuğun amacına yönelik bir video çekerek sosyal medya hesabında paylaştı. Kendisinin bir provokatör olmadığını vurgulayan Konan, devletin bekası ve geleceği adına üreticiye destek olmak için bu yolculuğu yaptığını ve Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini belirtmişti.

10 KM GİTMEDEN İKİ KERE DURDURULDU

Ancak traktörüyle daha 10 km bile yol almadan trafik polisleri tarafından iki defa durdurulan Konan’ın ehliyetine el konuldu. Bütün evrakları tam olmasına rağmen ikinci kontrolde Konan’ın gözünde kızarıklık var gerekçesiyle muayene olması istendi. Bunun için bulunduğu yere ambulans çağrılırken, sağlık raporu istendi. Sağlık Kurulu raporunun da en yakın 21 Ekim’de verileceği belirtilerek ehliyetine el konuldu.

Belediye Başkanına makam aracınla gazinoya gidiyorsun diyen çiftçiye 433 bin lira ceza! Belediye Başkanına makam aracınla gazinoya gidiyorsun diyen çiftçiye 433 bin lira ceza!

EHLİYETİNİ ALABİLMEK İÇİN SAĞLIK RAPORU ALACAK

Ehliyetine el konulduğu için traktörünü en yakın benzinliğe çeken Konan, daha sonra yakın bir çevresinden ehliyeti olan bir arkadaşının yardımıyla traktörünü köyüne götürebildi. Konan, el konulan ehliyetini alabilmek için Sağlık Kuruluna girerek rapor alması gerekiyor.

EVRAKLARIM TAMAMDI BİR KUSUR BULAMADILAR GÖZLERİMİN KIZARIKLIĞINI BAHANE ETTİLER

Bu duruma isyan eden Konan, “Traktörümün bütün evrakları tamamdı. Kendimle ilgili de bütün raporları almıştım. Hiçbir gerekçe bulamadılar gözümde kızarıklık var gerekçesiyle ehliyetime el koydular” dedi.