TARIMDANHABER ÖZEL HABER 

Toprak Mahsulleri Ofisi, besici ve yetiştiriciye yönelik arpa desteğini Nisan ayında da devam ettirecek. Mart ayında 253 bin ton arpayı 90 gün vadeli satan TMO, Nisan ayında 90 gün vadeli arpa satışını sadece besici ve yetiştiriciye yapacak. Yem fabrikalarına peşin bedel mukabilinde arpa satılacak. 

NİSAN AYINDA SATILACAK ARPA MİKTARI YÜZDE 50 ARTTI 

TMO’nun Nisan ayında yapacağı hububat iç satış miktarları belli olurken, satılacak arpa miktarı Mart ayına göre yüzde 50 arttı. Mart ayında 253 bin 124 ton arpayı satışa çıkaran TMO, Nisan ayında bu rakamı 352 bin 615 tona çıkardı. Yerli ve ithal arpa fiyatlarında da bir değişiklik yapmayan TMO, yerli ve ithal arpayı 1275 TL/Ton’dan satacak. 

BESİCİ VE YETİŞTİRİCİYE VADELİ ARPA SATIŞI NİSAN AYINDA DA DEVAM EDECEK

Mart ayında besici, yetiştirici ve yem fabrikalarına yönelik 90 gün vadeli arpa satışı yapan TMO, vadeli arpa satışını Nisan ayında da devam ettirecek. Ancak Mart ayından farklı olarak vadeli arpa satışı sadece besici ve yetiştiriciye yapılacak. Yem fabrikalarına ise peşin bedel mukabilinde arpa satışı yapılacak. 

BESİCİ YETİŞTİRİCİ VE YEM FABRİKALARINA SATILACAK ARPA MİKTARLARI 

Buna göre Nisan ayında satışa çıkarılan 352 bin 615 ton arpanın; 203 bin 73 tonu besici ve yetiştiriciye 90 gün vadeli, 149 bin 542 tonu da yem fabrikalarına peşin bedel mukabilinde satılacak.