TİGEM Yönetim Kurulu toplantısı bugün yapıldı. Toplantıda önemli kararlar alındı. Görevden alınan eski Genel Müdür İsmail Şanlı döneminde kurum dışından getirilen Daire Başkanlarının görevden alınması dikkat çekti. Görevden alınan daire başkanlarının yerine ise kurum içinden isimler atandı.

GÖREVDEN ALINAN DAİRE BAŞKANLARI

TİGEM'in Hayvancılık İşleri Daire Başkanı Ergün Erol, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Muhammed Mustafa Aksin, Atçılık Daire Başkanı Murat Durmaz ve Ticaret Daire Başkanı Mehmet Çeter görevlerinden alındılar.

ASALETEN VE VEKALETEN ATAMALAR YAPILDI

Hayvancılık İşleri Daire Başkanlığına Gözlü Tarım İşletmeleri Müdürü Faruk Erkan, Atçılık Daire Başkanlığına ise şube müdürü Nadi Çolakoğlu asaleten atandı. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına şube müdürü Rıfat Hatınoğlu, Ticaret Daire Başkanlığına ise Pazarlama Şube Müdürü Ramazan Kaya vekaleten getirildi.

KURUM DIŞINDAN ATAMALAR YAPILMIŞTI

Görevden alınan Hayvancılık İşleri Daire Başkanı Ergün Erol, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Muhammed Mustafa Aksin ve Ticaret Daire Başkanı Mehmet Çeter, görevden alınan eski Genel Müdür İsmail Şanlı tarafından bu görevlere getirilmişti. Muhammed Mustafa Aksin ile Mehmet Çeter'in TİGEM ile hiçbir alakası olmayan kurumlardan getirilmesi tartışmalara neden olmuştu.

MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

TİGEM Genel Müdürlüğünde geçtiğimiz Ağustos ayında göreve başlayan Ayşe Ayşin Işıkgece'nin, eski Genel Müdür döneminde kurum dışından getirilen ve eleştirilere neden olan daire başkanlarını görevden alarak yerine kurum içinden atama yapması TİGEM'de memnuniyetle karşılandı.