Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ergin Durgun, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "DLG Fuarcılık Tarım ve Teknoloji Günleri Karaevli Fuar alanında 3 Eylül Perşembe günü saat 11:30’da 4. Damızlık İnek Yarışmamızı gerçekleştirdik. Bu yarışmayı düzenlemekte ki amacımız İlimizde iyi ırk özelliğine sahip hayvan yetiştiren üyelerimizi ödüllendirmek ve teşvik etmektir. Ayrıca biz Tekirdağ’lı yetiştiriciler olarak ülkemizin en iyi hayvanlarını yetiştirdiğimize inanıyoruz. Bu sebeple burada hayvanlarımızı sergilemek ve tanıtımı yapmak amacıyla bu yarışmayı düzenledik. 

Sınıflandırma uzmanları Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği’nden Ziraat Mühendisleri Onur YİĞİT ve Serhat GÜNDÜZ,  Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nden Ziraat Yüksek Mühendisi Uğur BOYLU ve Ziraat Mühendisi Barış AŞKIN ile Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Elif GÖKÇE tarafından 14 kriter açısından hayvanlar değerlendirmeye alınarak puanlama yapıldı.

Hakem heyetinin yapmış olduğu puanlamaya göre en çok puanı alan Malkara İlçesi Kuyucu Mahallesinden Veteriner hekimler Uğur EKER ve Seçkin PEHLİVANOĞLU’nun sahibi olduğu Ari Süt ve Süt Ürünleri Hayvancılık Limited Şirketi’ne ait inek 1. olurken, Süleymanpaşa İlçesi Dedecik Mahallesinden Sayit ÇAKIR’a ait inek 2. ve Malkara İlçesi Kürtüllü Mahallesinden Fikret MERCAN’a ait inek 3. oldu.

Yarışmada dereceye giren ineklerin sahiplerine ödül olarak;

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği’nden 1.’ ye 30 doz, 2.’ye 20 doz, 3.’ye 10 doz gentürk sperması.

Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nden 1.’ye 9-12 Şubat 2020 tarihinde düzenlenecek olan Almanya Eurotier Hayvancılık Fuar Gezisi, 2.’ye  ve 3.’ye Süt Sağım Makinesi.

Durgunlar Danışmanlık ve Veteriner Kliniği Veteriner Hekim Ergin DURGUN Firması’ndan Vet full premix ürünlerinden her yarışmacıya bir adet postpartum,  bir adet growth, bir adet 20kg’lık standart yem katkı maddesi

Malkara Ziraat Odası’ndan 1. ve 2.’ye bir adet mısır tohumu

Ekmen Tarım’dan her yarışmacıya bir adet arda yem bezelyesi tohumu

Trakya Tarım Vet. ve Tic. Ltd.Şti.’nden 2 çuval arpa ve buğday tohumu

Mytar Firmasından yarışmacılara çeşitli ödüller

Güller Tarım’dan sığır kaşıma fırçası kazandılar.

Ergin Durgun, yarışmaya katılan tüm üyelere, misafirlere ve basın mensuplarına teşekkür ederek, "Önümüzdeki yıl yarışmamızın 5.sini düzenlemek dileğiyle, selam ve saygılarımı sunarım’’ dedi.