Kepez Belediyesi, protokol kapsamında Kepez ormanları içerisindeki ParkFuntastic'te, her pazar günü doğal ürünler pazarı kuracak. Pazarda kentin kırsal kesimlerinde tarımsal üretime destek veren kadın girişimciler, ürettikleri doğal, bitksel ve hayvansal ürünleri satabilecekler.

Antalya Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen yaptığı açıklamada: "Tarım, içerisinde çok güçlü ve çok çeşitli paydaşları barındıran bir sektör. Kadın çiftçilerimizin tarımda büyük emekleri var. Dolayısıyla bu tür çalışmaları, tarım sektörünün sürdürülebilir olması anlamında önemsiyoruz.  Antalya'nın tarımda bir marka şehri olması, bu şehirdeki bütün paydaşların üzerine büyük sorumluluklar yüklüyor. Bu vesileyle yapılan protokol, ilimizdeki diğer paydaşlarımıza da bir örnek teşkil edecektir. Hep birlikte el ele vererek önce işbirliği, daha sonra güç birliği yaparak bu sektörü daha ileri bir noktaya taşımayı umuyoruz" dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise şunları ifade etti: "İnsanı doğayla, sağlıklı ürünlerle buluşturması, kadınların ekonomiye katkısı, tarım sektörüne farklı bir kapının aralanması konuları değerlendirildiğinde son derece önemli bir işbirliğine imza attığımızı ifade etmeliyim. Tarım ve Orman il Müdürlüğümüzle örnek bir çalışmaya imza attık. Kadınların istihdamı konusunda tarımı çok önemsediğimiz ifade etmek isterim. Bu konuda müdürlüğümüzle özel çalışmalar yapacağız. Devletin bütün kurumları insan için var. Önemli olan devlet kurumlarının el ele verip, koordinasyon içerisinde farklı organizasyonlara imza atabilmeleridir."

Konuşmaların ardından Başkan Hakan Tütüncü ve Antalya Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen,  kadın çiftçilerin ürettiği doğal ürünlerin ekonomiye kazandırılmasını amaçlayan protokolü imzaladı.