Tarım ve Orman Bakanlığının en stratejik birimlerinden olan Personel Genel Müdürlüğüne Türkcell’den bir ismin transfer edileceği iddiası Bakanlık kulislerini hareketlendirdi. Personel Genel Müdürü İrfan İçöz, geçtiğimiz günlerde sağlık nedenlerini gerekçe göstererek istifa etmişti. 

Tarım ve Orman Bakanlığının en stratejik birimlerinden olan Personel Genel Müdürlüğüne, kurum kültürünü bilmeyen ve bakanlık hafızasına sahip olmayan, kurum dışından bir ismin atanacağı iddiaları Bakanlığı hareketlendirdi. Türkcell’de görev yapan bir genel müdür yardımcısının Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne getirileceği iddia edilirken, bu iddia Bakanlık kulislerinde yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. 

İKİNCİ BİR ORUÇ BABA İNAN VAKASI YAŞANACAK 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Türkcell’den daha önce transfer ettiği isimler Bakanlıkta başarılı olamazken, kısa süre sonra görevlerinden ayrılmak zorunda kalmıştı. Buna da en güzel örnek olarak Strateji Geliştirme Başkanlığına atanan ve daha sonra bu görevinden ayrılmak zorunda kalan Oruç Baba İnan gösteriliyor. 

TARIM BAKANLIĞINI BİLEN BİR İSİM BULUNAMADI MI? 

Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne, Bakanlıkla hiçbir alakası olmayan Türkcell’den bir ismin atanacak olması, 'Bakanlığı bilen bir isim bulunamadı mı?' eleştirilerini gündeme getirdi.