Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçinin memnuniyet derecesini ölçmek için çiftçinin üyesi olduğu tarımsal örgütlerle ilgili olarak Nisan ayında kapsamlı bir anket çalışması yapacak. Türkiye genelinde yapılacak anket çalışmasına halen üretici birlik, ziraat odası ve ticaret borsası yönetim ve denetim kurulunda görev alan yöneticiler katılamayacak. Birlik ve odaların uygulamaları çiftçinin tepkisini çekerken, Tarımdan Haber'in bu konuda yaptığı anket çalışmasından yüzde 90 oranında memnuniyetsizlik çıkmıştı.



BAKAN TALİMAT VERDİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin talimatıyla tarım sektöründe faaliyet gösteren Üretici Birlikleri, Borsa ve Ziraat Odalarına üye olan üreticilerin, üyesi oldukları örgütlerin memnuniyet düzeylerinin belirlenmesi için önemli bir anket çalışması başlatıldı. Ancak alt yapıda çıkan sorundan dolayı anket çalışması Nisan ayına ertelendi.

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Bakan Pakdemir'in talimatıyla çiftçinin üyesi olduğu üretici birlikleri ile ziraat odalarına karşı memnuniyet derecesini belirlemek için Türkiye genelinde bir anket çalışması başlattı.

BAKANIN TALİMATI 'ÇOK İVEDİ' BAŞLIĞIYLA GÖNDERİLDİ

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından 4 Mart'ta Bakanlık teşkilatına gönderilen 'Çok İvedi' ibareli yazıda, “Sayın Bakanımız tarafından, Türkiye'de tarım sektöründe faaliyet gösteren Üretici Birliklerine, Borsalara ve Ziraat Odalarına üye olan üreticilerin, üyesi oldukları örgütlerinden memnuniyet düzeylerinin, beklentilerinin ve sorun alanlarının tespit edilmesine yönelik çalışma yürütülmesi talimatı verilmiştir" denildi.

İL MÜDÜRLERİNDEN ANKET ÇALIŞMASINA AZAMİ ÖZEN GÖSTERİLMESİ İSTENDİ

Ülke genelinde faaliyet gösteren tarımsal örgütlerle ilgili Bakanlık tarafından yapılacak çalışmalarda kullanılmak üzere bilimsel temele dayalı saha verilerine ihtiyaç duyulduğu belirtilen yazıda, İl Müdürlerinden yapılacak anket çalışmasına azami özen gösterilmesi istendi.

ALT YAPIDA SORUN ÇIKTIĞI İÇİN ANKET ÇALIŞMASI NİSAN AYINA ERTELENDİ

Anket çalışmasının Bakan Pakdemirli'nin talimatı üzerine 5 Mart ile 20 Mart tarihleri arasında yapılması öngörülmüştü. Ancak alt yapıda sorun çıkması üzerine anket çalışması Nisan ayına ertelendi.

ANKETLER BU ADRESTEN YAPILACAK

Anketin yapılacağı 'www.tagemsurvey.com' adresi tıklandığında 'Güncelleme çalışması yapıldığı için anketlere erişim sağlanamamaktadır. Nisan ayında tekrar veri girişine açılacaktır' uyarısı veriyor. Nisan ayında çiftçiler, birlik ve odalara yönelik anket formlarını bu adres üzerinden dolduracaklar.



TARIMSAL BİRLİK VE ZİRAAT ODALARI TÜM TÜRKİYE'DE YAPILACAK

Çiftçinin üyesi olduğu örgütlere yönelik memnuniyet derecesini belirlemek için yapılacak anket çalışmasında, Tarımsal Birlikler ile Ziraat Odaları birlikte, Ticaret Borsaları ise başka bir anket formunda değerlendirilecek. Tarımsal Birlik ve Ziraat Odası anketleri tüm illerde, Ticaret Borsası anketi ise sadece gösterilen il ve ilçelerde uygulanacak.

YÖNETİMDE BULUNANLAR ANKET ÇALIŞMASINA KATILMAYACAK

Halen aktif olarak Tarımsal Birlik, Ziraat Odası ve Ticaret Borsalarının yönetim ve denetim kurularında görev alan üyelerinin anket çalışmasına kesinlikle katılmaması istendi. Tarım ve Orman İl Müdürlüklerine gönderilen yazıda İl Müdürlerinin bu konuda özellikle uyarılması dikkat çekti.

BİRLİK VE ODALARIN KARNESİ İYİ DEĞİL!

Tarımdan Haber'in, çiftçinin üyesi olduğu çiftçi örgütleriyle ilgili yaptığı anket çalışmasından iyi sonuçlar çıkmamıştı. Yapılan anketlerden yüzde 90 oranında memnuniyetsizlik çıkarken, Tarımdan Haber yazarı Ekrem Eraslan da 4 Mart'ta yayınlanan ''Çiftçi memnun olmadığı halde nasıl seçiliyorlar?' başlıklı yazısında buradaki çelişkiye dikkat çekmişti. Çiftçinin üyesi olduğu birlik ve odalara yönelik yüzde 90 oranında memnuniyetsizlik bulunmasına rağmen bu birlik ve oda başkanlarının hiç zorlanmadan tekrar seçimleri kazanmalarını eleştiren Arslan, “Nasrettin Hoca gibi sormak lazım; Bu memnun olmayan % 90 çiftçi nasıl oluyor da memnun olmadığı yönetimleri yeniden hem de kılçıksız olarak seçiyor?" tepkisinde bulunmuştu.

ŞEMSİ BAYRAKTAR ANKET ÇALIŞMASINDAN RAHATSIZ OLMUŞTU!

Diğer yandan Tarımdan Haber'in Ocak ayında Türkiye Ziraat Odaları Birliği'ne yönelik yaptığı anket çalışmasından, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar aşırı derecede rahatsız olmuş ve Bayraktar'ın talimatıyla Türkiye genelindeki bütün oda başkanlarına birer mesaj atılarak, oda başkan ve yönetim kurulu üyelerinin kesinlikle ankete katılmamaları istenmişti. Hatta TZOB Yönetim Kurulu üyeleri ve Birlik personeli anket sonuçlarını manipüle etmeye çalışmışlardı. TZOB Başkanı Bayraktar'ın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin talimatıyla Türkiye genelinde yapılacak anket çalışmasına nasıl bir tepki göstereceği ise merak ediliyor.

TARIMDANHABER