Çiftçilerin 2019 yılında zor şartlar altında üretim yaptıklarını belirten Çetindağ, “Esnaflarımıza, inşaat sektörüne müjdeler verildi. Ancak tarım ile uğraşan çiftçilerimiz üvey evlat muamelesi görüyor. Çiftçilerimizin bu beklentisi gündeme getirilerek çiftçilerimizin rahatlatılmasını istiyoruz. Her yıl faizli ertelemeler yapılıyor ancak çiftçimizin bunu ödeyecek gücü kalmadı” dedi. Çetindağ, 2018-2019 yılı üretim sezonun kötü geçtiğini belirterek, çiftçinin bankalara ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının faizsiz şekilde ertelenmesini istedi.

MÜJDE BEKLİYORUZ

Çiftçiler ile ilgili yapılacak olan çalışmaların bir an önce açıklanması gerektiğine vurgu yapan Ziraat Odası Başkanı Çetindağ, “Esnaflarımıza, inşaat sektörüne müjdeler verildi. Ancak tarım ile uğraşan çiftçilerimiz üvey evlat muamelesi görüyor. Çiftçilerimizin bu beklentisi gündeme getirilerek çiftçilerimizin rahatlatılmasını istiyoruz. Her yıl faizli ertelemeler yapılıyor ancak çiftçimizin bunu ödeyecek gücü kalmadı. Çiftçimize sahip çıkılması lazım. Çiftçilerimize ne kadar destek verilir ve üretime teşvik edilir ise, ülke ekonomisine o kadar katkısı olur” diye konuştu.

KDV ORANLARISIFIRLANSIN

Çiftçilerin bir diğer sorununun ise KDV oranları olduğunu söyleyen Başkan Çetindağ, “Çiftçi Kayıt Sistemi´ne (ÇKS) kayıtlı olan çiftçilerimizin, mazot, gübre, ilaç ve yem girdilerinde KDV oranının sıfırlanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.