TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Bakırköy 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 4 Kasım 2020 tarihinde verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuru haklı görülerek, 6 Şubat 2024 tarihinde verilen ihlal kararı ile haberimiz tekrar özgürlüğüne kavuşmuştur. Erişim engelini kaldıran mahkeme kararına ulaşmak için tıklayın…

Milli Gazete ve Tarımdan Haber'in belgeli haberlerine karşı uygulanan hukuksuz erişim engeli kararları bir bir çöküyor. Tarım Kredi Marketlerde tağşişli Genel Müdürden sonra TARKİM’de 10 ay önce gündeme getirdiğimiz milyonluk zirai ilaç vurgununda da Milli Gazete ve Tarımdan Haber haklı çıktı. TARKİM’de yaşanan milyonluk ilaç vurgunuyla ilgili haberlerimiz Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle erişim engeli getirilirken, TARKİM Genel Müdürü Mehmet Derin, 10 ay sonra rüşvet ve yolsuzluk iddialarında artık mızrak çuvala sığmayınca Genel Müdürlük tarafından istifa ettirildi. 

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatifleri son yıllarda hukuksuz atama, tağşişli genel müdür ve iştiraklerde yaşanan yolsuzluk iddiaları gündeme gelmeye başladı. Tarım Kredi Marketlere atanan tağşişli genel müdür kamuoyundan gelen tepkilerden sonra aylar sonra bu şirketten alınarak Tarım Kredi Holding bünyesine kaçırılırken, TARKİM’de yaşanan yolsuzluk iddialarında ise mızrak çuval sığmamaya başladı. 

Şeker fabrikasının arazisi 58 milyon liraya özelleştirildi! Şeker fabrikasının arazisi 58 milyon liraya özelleştirildi!

TARKİM’DE YAŞANAN MİLYONLUK İLAÇ VURGUNUNU 10 AY ÖNCE GÜNDEME GETİRMİŞTİK 

Tarım Kredi Kooperatiflerinin önemli bir iştiraki olan TARKİM’de zirai ilaçla ilgili çiftçiye yapılmayan indirimli satış, şirketin Genel Müdürü tarafından arkadaşının şirketine yapıldığı ortaya çıkmıştı. Şirket Genel Müdürü Mehmet Derin’in arkadaşının olduğu iddia edilen bir şirkete sattığı zirai ilaçların Tarım Kredi’nin birim kooperatiflerine satılan fiyatın yüzde 30-40 daha aşağısında olduğu gün yüzüne çıkmıştı. Bölge Birlikleri de şirket genel müdürünün arkadaşının şirketine yaptığı bu kıyak satışı doğrulamışlardı. 

İLAÇ VURGUNUNDA CİMER’İ BİLE YANILTMIŞLARDI!  

Gündeme getirdiğimiz zirai ilaç vurgununu, TARKİM bayileri, CİMER’e şikayet etmişti. Ancak CİMER’den TARKİM bayilerine verilen cevap büyük bir skandalı gün yüzüne çıkarmıştı. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü tarafından CİMER’e gönderilen açıklamada kıyak satışın üstü, ‘tahsil kabiliyeti yüksek’ gerekçesiyle örtülmeye çalışılırken, bu durum Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla kurulan ve vatandaş ile devlet arasında iletişim köprüsü vazifesi gören CİMER’in de yanıltıldığını ortaya koymuştu. 

10 AY ÖNCE YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET ETMİŞTİK 

10 ay önce TARKİM’de yaşanan ilaç vurgununun her boyutunu gündeme getirerek, yetkilileri göreve davet etmiştik. Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kacır ve Genel Müdür Fahrettin Poyraz, Milli Gazete ve Tarımdan Haber'in TARKİM’de gündeme getirdiği belgeli haberlere karşı hiçbir işlem yapmayarak, TARKİM Genel Müdürü Mehmet Derin’i adeta korumaya almaları dikkat çekmişti. 

YOLSUZLUK İDDİALARIYLA İLGİLİ GENEL MÜDÜRLE İLGİLİ HİÇ BİR İŞLEM YAPILMADI HABERLERİMİZ HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE YAYINDAN KALDIRILDI!

Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından TARKİM ile ilgili gündeme gelen yolsuzluk iddialarına yönelik hiçbir işlem yapılmadığı gibi Milli Gazete ve Tarımdan Haber'in belgeli haberlerine Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle hukuksuz bir şekilde erişim engeli getirilmişti. 

YOLSUZLUK İDDİALARININ AYYUKA ÇIKTIĞI BİR DÖNEMDE GENEL MÜDÜRE BÖYLE SAHİPLENİLMİŞTİ! 

Milli Gazete’nin ve Tarımdan Haber'in yolsuzluklarla ilgili iddiaları gündeme getirdiği bir dönemde TARKİM’deki yolsuzlukların araştırılması bir tarafa Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, TARKİM’in 10’uncu Yılı hatırası gerekçesiyle Mehmet Derin ile birlikte poz vererek Derin’e sahiplendiğini göstermişti. Yolsuzluk iddialarıyla çalkalandığı bir dönemde TARKİM Genel Müdür Mehmet Derin, TARKİM’in kuruluşunun 10’uncu yıldönümü anısına Poyraz’a kendi ismi yazılı olan TARKİM panosunu hediye etmişti.  

YOLSUZLUĞU İHBAR EDEN YÖNETİM KURULU BAŞKAN VEKİLİ GÖREVİNDEN ALINDI!

Diğer yandan, TARKİM’de yaşanan skandallar bununla da kalmadı. Şirkette yaşanan yolsuzluğu belgeleriyle ihbar eden TARKİM Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Tedarik Daire Başkanı Ramazan Bilgiç, bu ihbarından kısa bir süre sonra görevinden alınarak emekli ettirilmişti. 

YOLSUZLUK ARTIK MIZRAK ÇUVALA SIĞMADI!

TARKİM’de 10 ay önce gündeme getirdiğimiz yolsuzluk iddialarında artık mızrak çuvala sığmamaya başladı. Son olarak bir ilaç firmasından alınan hammadde de sıkıntı çıktığı ve bu hammaddenin şirkete geri iadesinde rüşvet iddialarının patlak verdiği ve bu iddiaların da belgeli olmasından dolayı Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü tarafından Mehmet Derin’in istifa ettirildiği kaydediliyor.