TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 14 Ağustos 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Tarım Kredi Kooperatiflerinin bağlı iştiraklerinden; Gübretaş, Tarım Kredi Yem, Tarım Kredi Birlik, Tareks Tohumculuk, Tarnet, Tareks Hayvancılık, TK Lisanslı Depoculuk ve Vakfın kullanımı için iki yıl önce Yenimahalle'de Podium AVM'nin yanında 11 katlı karkas halde bir bina satın alınmıştı. Alındığı dönemde fiyatı tartışma konusu olan binanın dış yapısı da uzun süre bitirilememişti. Diğer yandan binada uçuş güvenliği (mania) hattıyla ilgili de problemler gündeme gelmişti.

Belediye Başkanına makam aracınla gazinoya gidiyorsun diyen çiftçiye 433 bin lira ceza! Belediye Başkanına makam aracınla gazinoya gidiyorsun diyen çiftçiye 433 bin lira ceza!

Tarım Kredi'ye bağlı iştiraklerin binaya taşınması beklenirken, binanın satıldığı ortaya çıktı. Binanın satılmasında iştiraklerin, binanın bulunduğu bölgenin kamu kurumlarına uzak kalmasını gerekçe göstererek taşınmak istememesinin etkili olduğu kaydediliyor.

5.3 MİLYON DOLAR ZARAR EDİLDİ

İştiraklerin taşınmama gerekçeleri bina alınırken gerekli hesaplamaların yapılmadığını gösteriyor. Gerekli hesaplamaların yapılmamasının bedeli de Tarım Kredi'ye ağır oldu. Söz konusu bina alındıktan iki yıl sonra TL bazında 3 milyon lira karına satılmış gibi görünse de dolar bazında 5.3 milyon dolar zarar edildi.