TARIMDANHABER ÖZEL 

Tarım Kredi Kooperatifleri, Koop-İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesinin imzalandığını duyurdu. Kurumda çalışan kapsam içi personeli kapsayan toplu iş sözleşmesinde çalışanların maaşlarına yapılan artışla ilgili bir bilgi verilmezken, Genel Müdür Poyraz, "Tarım Kredi Kooperatifleri Türkiye’de Türk tarımının olmazsa olmaz, öncü niteliğindeki kooperatif yapılanmasıdır” dedi.

Toplu iş sözleşmesinin imzalandığına dair yapılan basın duyurusunda toplu iş sözleşmesi kapsamında çalışanların maaşlarına ne kadar bir artış yapıldığıyla ilgili bir bilginin verilmemesi dikkat çekerken, kurumda çalışanlar tarafından da bu durum yadırgandı.

GENEL MÜDÜR VE GENEL MÜDÜR YARDIMCILARININ MAAŞ ARTIŞLARI YÖNETİM KURULU TARAFINDAN BELİRLENECEK 

Diğer yandan, Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcıları başta olmak üzere kapsam dışı personelin maaş artışları yönetim kurulu kararı ile yapılacak. 

Alınan bilgilere göre, Koop-İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesi kapsamında taban ücret yüzde 15 artırılarak 3 bin 150 lira olarak belirlendi. Taban ücrete, kıdem zammı, makam ve yetki ödenekleri ilave edilerek aylık ücret bulunuyor.