TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Temmuz 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Marketlerin başına atanan TAĞŞİŞLİ Genel Müdür Meclis gündemine taşındı. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Tarım Kredi Kooperatiflerin başına atanan Yavuz Mehmet Bulut’un ortağı olduğu firmaların kaç kere gıda sahtekarlığından dolayı ifşa edildiğini sordu. 

MİLLİ GAZETE’NİN MANŞET HABERİ MECLİS GÜNDEMİNDE 

Tarım Kredi Marketlerin bağlı bulunduğu Tarım Kredi Birlik A.Ş’nin başına atanan Yavuz Mehmet Bulut’un geçmişte kurucu ortağı olduğu gıda firmalarının Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan tağşişli firmalar arasında çıkması gündeme bomba gibi düşmüştü. Halkın sağlığını hiçe sayarak hileli gıda üreten firma ortağının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından büyük önem verilen market projesinin başına getirilmesi kamuoyunda da büyük tartışma konusu olmuştu. Tarım Kredi Kooperatifleri yaptığı açıklamada, hileli gıda üretimlerinin Yavuz Mehmet Bulut’un ortak olmadığı dönemlerde üretildiğini ileri sürerek, tağşişli atamayı savunurken, ancak gerçeklerin öyle olmadı ortaya çıkmıştı. 

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, kamuoyunda hala gündemin sıcak konusu olan tağşişli genel müdür atamasını Meclis gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığına bir soru önergesi veren Karaduman, Yavuz Mehmet Bulut’un kurucu ortağı olduğu gıda firmalarının ve bu gıda firmalarının Yavuz Mehmet Bulut’un ortaklığı döneminde hangi ürünlerinin taklit ve tağşiş listesinde yayınlandığının kamuoyuna açıklanmasını istedi. 

KAMUOYUNA TATMİN EDİCİ BİR AÇIKLAMA YAPILAMADI 

Tarım Bakanlığından gıdada hileli üretimle ilgili CİMER’e kaçamak cevap! Tarım Bakanlığından gıdada hileli üretimle ilgili CİMER’e kaçamak cevap!

Tarım Kredi Marketlerin bağlı olduğu Tarım Kredi Birlik A.Ş’ye 9 Nisan’da vekaleten Genel Müdür olarak atanan Yavuz Mehmet Bulut’un geçmişte kurucu ortağı olduğu firmaların birçok taklit ve tağşiş listesinde yer aldığına dair haberlerin ulusal basında yer aldığını hatırlatan Karaduman, “Söz konusu haberlere ilişkin Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapılamamıştır. Bu atama; üreticinin ürününü doğrudan alıcıya ulaştırmak ve halka güvenli gıda sunmak hedefi doğrultusunda kurulan Kooperatif Market Projesi’ne dair ön yargıları besleyecek ve çeşitli olumsuz düşüncelere sebebiyet verecektir” dedi.  

BAKAN PAKDEMİRLİ’YE TAĞŞİŞLİ ATAMAYLA İLGİLİ 5 SORU 

Bu bağlamda, Bakan Pakdemirli’ye 5 soru yönelten Karaduman, “Tarım Kredi Birlik A.Ş’ye vekaleten Genel Müdür olarak atanan Yavuz Mehmet Bulut’un geçmişte kurucu ortağı olduğu Tadaban Gıda, Anadolu Eksper Gıda ve Donella Gıda’nın Bakanlık tarafından yayınlanan taklit ve tağşiş listesinde defalarca yer aldığı iddiaları doğru mudur?” dedi. 

HİLELİ ÜRÜNLER HANGİ TARİHTE KİMİN ORTAKLIĞI DÖNEMİNDE ÜRETİLDİ?

Tarım Kredi Kooperatifleri, yaptığı açıklamada ifşa edilen ürünlerde numune alma tarihlerini dikkate almayarak sadece ifşa tarihini gerekçe göstererek söz konusu Yavuz Mehmet Bulut’u aklamaya çalışırken, Karaduman bu konunun da aydınlatılması için soru önergesinde söz konusu üç gıda firmasının taklit ve tağşiş listesinde yayınlanan ürünlerinin numune alma ve ifşa tarihlerinin ayrı ayrı açıklanmasını istedi. 

HİLELİ ÜRÜN ÜRETENLERİ CEZALANDIRMAK YERİNE ÖDÜLLENDİRMİŞ OLMUYOR MUSUNUZ? 

Diğer yandan Karaduman, şu soruların da Bakan Pakdemirli tarafından cevaplandırılmasını istedi: “Üreticinin ürünlerini halka doğrudan ve güvenilir bir şekilde ulaştırmak iddiasıyla kurulan Kooperatif  Market Projesinin başına, adı taklitçi ve tağşişli  firmalarla anılan bir yöneticinin atanmasını doğru buluyor musunuz? Söz konusu atama bilginiz ve onayınız dâhilinde mi gerçekleşmiştir? Hileli ürün üreten firmalara cezaların ağırlaştırılması beklenirken, yapılan bu atamayla hileli ürün üreterek halkın sağlığını hiçe sayanlar ödüllendirilmiş olmuyor mu?”