Tarım Bakanlığında at eşek eti sessizliği!  Tarım Bakanlığında at eşek eti sessizliği! 

TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Temmuz 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Marketlerin başına atanan tağşişli genel müdür, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla görevden alındı. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, kamuoyunda büyük tepki çeken tağşişli genel müdürü görevden almamak için bir süredir ayak sürüyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tarım Kredi Marketlerin başına atanan tağşişli genel müdür Yavuz Mehmet Bulut’un görevden alınması için önceki gün bizzat talimat verdiği ortaya çıktı. Bu talimat sonrasında, Yavuz Mehmet Bulut dün görevden alındı. 

TAĞŞİŞLİ GENEL MÜDÜR KAMUOYUNDA İNFİALE NEDEN OLMUŞTU

Halka sağlıklı gıda temini ve çiftçinin ürünlerinin doğrudan halka satılması amacıyla kurulan Tarım Kredi Marketlerin bağlı olduğu Tarım Kredi Birlik A.Ş’ye geçmişte ortağı olduğu gıda firmalarının hileli ürün ürettiği için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan taklit ve tağşiş listesinde defalarca yayınlanan bir firma ortağının atanması kamuoyunda büyük tepki çekmişti. 

TARIM KREDİ KAMUOYUNU YANILTICI AÇIKLAMA YAPARAK TAĞŞİŞLİ GENEL MÜDÜRÜ SAVUNMUŞTU!

Tarım Kredi Kooperatifleri, Milli Gazete tarafından ortaya çıkarılan skandal atamayla ilgili olarak kamuoyunu yanıltan bir açıklama yaparak tağşişli genel müdürü savunmuştu. Tarım Kredi Kooperatiflerinin, Tarım ve Orman Bakanlığında belgeli olan kayıtların üstünü örtmeye çalışması tepkilere neden olmuştu. 

TAĞŞİŞLİ GENEL MÜDÜR HABERLERİNE ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ile Tarım Kredi Birlik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okan Ateş’in, kararıyla atanan tağşişli genel müdür, kamuoyundan gelen tepkilere rağmen bugüne kadar görevden alınmazken, kurum itibarını zedelediği gerekçesiyle Mahkemeye başvurarak haberlere erişim engeli getirilmişti. 

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, tağşişli genel müdürü Milli Gazete’nin haberleri üzerine görevden alındı algısı oluşacağı gerekçesiyle görevden almamak için ayak sürüyordu.