TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Bakırköy 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 4 Kasım 2020 tarihinde verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuru haklı görülerek, 6 Şubat 2024 tarihinde verilen ihlal kararı ile haberimiz tekrar özgürlüğüne kavuşmuştur. Erişim engelini kaldıran mahkeme kararına ulaşmak için tıklayın…

Gözler gübre fiyatında! Yem ve canlı hayvan fiyatı arttı gübre fiyatları değişmedi! Gözler gübre fiyatında! Yem ve canlı hayvan fiyatı arttı gübre fiyatları değişmedi!

Milli Gazete’nin haberleri üzerine Tarım Kredi Kooperatiflerinde yaşanan olağan dışı süreç devam ediyor. Tarım Kredi Kooperatiflerindeki bütün iştiraklerin bağlı olduğu Tarım Kredi Holding’de Yönetim Kurulu, Milli Gazete’nin haberi üzerine Cuma günü olağanüstü toplandı. Tek bir gündem maddesiyle yapılan olağanüstü toplantıda tağşişli firma ortağıyla ilgili geçtiğimiz hafta alınan ve Milli Gazete tarafından deşifre edilen şaibeli karar iptal edilirken, tağşişli firma ortağı da hafta sonu iş başı yapacak şekilde alelacele Tarım Kredi Holding’de müdür yapıldı. Panik içinde yapılan toplantı sonrasında şimdi gözler Tarım ve Orman Bakanlığına çevrildi. 

Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinde olağanüstü şeyler yaşanmaya devam ediyor. Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraklerinin bağlı olduğu Tarım Kredi Holding Yönetim Kurulu, Milli Gazete’nin haberi üzerine Cuma günü olağanüstü toplandı. Panik içinde yapılan toplantıda tağşişli firma ortağıyla ilgili geçtiğimiz hafta alınan şaibeli karar iptal edilirken tağşişli firma ortağının Cumartesi günü iş başı yapacak şekilde Tarım Kredi Holding’e müdür olarak atamasının yapılması dikkat çekti. 

BABALARININ ÇİFTÇİLİĞİ GİBİ YÖNETİYORLAR!

Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerini babalarının çiftliği gibi yönetiyorlar. Tarım Kredi Kooperatiflerindeki şaibeli işler ve atamalara yönelik bugüne kadar hiç bir denetim mekanizması hareke geçirilmezken, Tarım ve Orman Bakanlığından belgeli tağşişli firma ortağından vazgeçilememesi de anlamlı bulunuyor. 

GENEL MÜDÜR YARDIMCISI MAAŞIYLA ŞEF KADROSUNA ATANMIŞTI 

Bilindiği üzere Milli Gazete’nin belgeli haberlerinin altında kalan Tarım Kredi Yönetimi, Tarım ve Orman Bakanlığından belgeli gıda sahtekarı firma ortağını geçtiğimiz hafta Tarım Kredi Birlik A.Ş’de Genel Müdür Yardımcılığından alarak şef kadrosuna atamıştı. Ancak tağşişli firma ortağı görevden alınmasına rağmen yüksek maaşına hiç dokunulmaması dikkat çekmişti. 

150 YILLIK TARIM KREDİ’NİN TARİHİNDE BÖYLE BİR ÖRNEK BULUNMUYOR 

Türkiye’de hiçbir kamu kurum ve kuruluşunda yaşanmayan ve 150 yıllık Tarım Kredi Kooperatiflerinin tarihinde bir örneği bulunmayan uygulama ile şef kadrosundaki bir çalışan Genel Müdür Yardımcısı maaşıyla çalıştırılacaktı. Milli Gazete, bu skandalı ortaya çıkarmamış olsaydı, kamuoyunun bu şaibeli karardan haberi olmayacaktı. Tarım Kredi yönetimi bu şaibeli kararla, tağşişli firma ortağını şef kadrosuna alarak kamuoyunun dikkatinden kaçırırken, alt pozisyonda yüksek maaşla çalıştırmaya devam edecekti. Milli Gazete bu şaibeli kararı deşifre edince ortalık karıştı. 

MİLLİ GAZETE’NİN HABERİ ÜZERİNE OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI YAPTILAR

Fahrettin Poyraz’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Tarım Kredi Holding Yönetim Kurulu, haberin çıktığı gün yani Cuma günü panik içinde olağanüstü bir toplantı yaparak tağşişli firma ortağının, Tarım Kredi Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanlığı İş Geliştirme ve Ortak Satınalma Müdürlüğüne Müdür olarak ataması yapıldı. 

NE BU PANİK? HAFTA BAŞINI BİLE BEKLEYEMEDİLER!

Tarım Kredi Holding’de Cuma günü yapılan olağanüstü toplantıda olağan dışı bir karara da imza atılarak, tağşişli firma ortağının işe başlama tarihi olarak hafta başını bile bekleyemediler. Tağşişli firma ortağının 5 Eylül Cumartesi günü işbaşı yapacak şekilde müdür kadrosuna ataması yapıldı. Bu durum, Fahrettin Poyraz başkanlığındaki Tarım Kredi Holding’in nasıl bir panik içinde bu kararı aldığını gözler önüne serdi.  

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIDA PANİK İÇİNDE ALINAN KARAR 

“Şirketimiz Yönetim Kurulunun 04.09. 2020 tarihli kararı gereğince Tarım Kredi Birlik A.Ş personeli Yavuz Mehmet Bulut’un 05.09.2020 tarihinden geçerli olmak üzere Genel Müdürlüğümüz Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanlığı İş Geliştirme ve Ortak Satınalma Müdürlüğüne Müdür ünvanıyla bu kadroya verilen ücret ve sosyal haklarından faydalanmak suretiyle atanmasına karar verilmiştir. 

Bu kapsamda; Şirketimizin adı geçen çalışana ait 04.09.2020 tarihli görevlendirme yazısının dikkate alınmaması, iş sözleşmesinin devri yönetimi 04.09.2020 tarihli devir sözleşmesinin ve SGK işten ayrılış bildirgesinin düzenlenerek Genel Müdürlüğümüz İnsan Kaynakları Grup Başkanlığımıza iletilmesi hususunda gereğini bilgilerinize rica ederiz” 

TAĞŞİŞLİYLE İLGİLİ AYNI GÜNDE İKİ KARAR BİRDEN

Diğer yandan tağşli firma ortağıyla ilgili olarak aynı günde iki farklı kararın birden alınması da dikkat çekti. 4 Eylül’de Tarım Kredi Birlik A.Ş’den Tarım Kredi Holding’e şef olarak görevlendirme yazısı işleme konulurken, yine aynı gün yapılan olağanüstü toplantı ile Tarım Kredi Birlik A.Ş’deki görevine son verilerek Tarım Kredi Holding’e müdür olarak ataması yapıldı.

ÇİFTÇİ İÇİN KILINI KIBIRTATMAYANLAR TAĞŞİŞLİ İÇİN OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI 

Tarım Kredi Kooperatiflerinde 2018 ve 2019 yıllarında uygulanan kanunsuz faizden dolayı on binlerce çiftçi mağdur olurken, bu sorunun çözümü konusunda hiçbir adım atmayan Tarım Kredi Yönetiminin, tağşişli firma ortağı ile ilgili şaibeli kararlarının deşifre olmasıyla birlikte aynı günde toplanarak karar almaları dikkat çekti. 

GÖZLER TARIM BAKANLIĞINA ÇEVRİLDİ

Tarım Kredi Kooperatifleri ülke tarımı ve çiftçisi için hayati önem taşırken, burada çiftçinin ve kamunun aleyhine yapılan iş ve işlemlerle ilgili hükümetin hiçbir denetim mekanizmasını harekete geçirmemesi dikkat çekiyor. Tarım Kredi Kooperatiflerinde tağşişli firma ortağı ile ilgili olarak yaşanan bu olağanüstü gelişmeler karşısında şimdi bütün gözler Tarım ve Orman Bakanlığına çevrildi.