Abalıoğlu Lezita grevinde işçilerden Cumhurbaşkanına çağrı! Abalıoğlu Lezita grevinde işçilerden Cumhurbaşkanına çağrı!

TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 14 Ağustos 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğinde gelenekselleşen bayramlaşma töreni yapıldı. Merkez Birliği yetkilileri, bayramlaşma programında personelle bir araya geldi. TRT Arı Stüdyosu'nda gerçekleştirilen törene, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Murat Yılmaz, Genel Müdür Yardımcıları Muaz Saka, Ahmet Bağcı, M. Okan Ateş ve Mehmet Yener, I. Hukuk Müşaviri Mücahit Çetin, daire başkanları, birim müdürleri, şirket temsilcileri ile çalışanlar katıldı.

Törende yaptığı konuşmada çalışanların bayramını tebrik eden ve ramazan ayının, bayramların önemli zaman dilimleri olduğunu ifade eden Genel Müdür Fahrettin Poyraz, “Bu fırsatlar her zaman önümüze gelmez. Hayatta insanlar arasında; mal, mülk, hatır, gönül derken zaman zaman kırgınlıklar oluşabiliyor. Ramazanlar, bayramlar da bu anlamda birbirimize değer vermemiz gerektiğini hatırlamamızı sağlaması açısından çok önemli fırsat zamanlarıdır. Bu fırsatları kaçırmamak lazım. Neticede mal mülk, makam, mevki hepsi geçici. Kalıcı olan; dostluklar, kardeşlikler, akrabalıklar… Gök kubbede hoş bir sada bırakmak adına bu ilişkiler bütünü değişmiyor. Bizim inancımız da bu anlamda bize çok güzel bir imkân sağlıyor. Bunu da sonuna kadar kullanmak lazım.” dedi.

ÜST YÖNETİM OLARAK YEGANE AMACIMIZ ÇALIŞAN PERSONELİN MUTLULUĞU 

Aynı durumun işyerindeki ilişkiler için de geçerli olduğuna dikkat çeken Poyraz, sözlerini şöyle sürdürdü; “Üst yönetim olarak, hizmet etmenin yanında bizim bu kurumda yegâne amacımız; çalışan personelimizin mutluluğu. Burada herkes mutlu olacak. Burada sıkıntı, problem varsa bunların çözülmesi noktasında herkes üzerine düşen görevi yerine getirmek durumundadır.”

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEME İLİŞKİN KOOPERATİFÇİLİK MESAJI 

Türkiye’nin Tarım Kredi Kooperatiflerine ihtiyacı var” diyen Poyraz, “Önümüzdeki dönem, kooperatifçilik anlamında bir takım kavramların, bir takım kurumların daha fazla tartışıldığı ve bu yapıların daha güçlü olduğu, sistem içinde ağırlığının daha çok olduğu bir dönem olacak. Bunu zaten son bir yıldır hissediyoruz. Bu sürede Tarım Kredi Kooperatifleri olarak da güzel işler yaptık. Bu konuda dışarda hem tavandan hem de tabandan geribildirimler alıyoruz. Bu doğrultuda zaman zaman olan eksiklerimizi de gidererek iyi şeyler yapmaya devam edeceğiz. Ama neticede hepsinin başı yine insan. Hizmeti yapan da hizmetten faydalanan da insan. Güzel bir kurumda çalışıyoruz. Bu kurumun kıymetini bilmeli, sahiplenmeli, önümüze çıkacak fırsatları da iyi değerlendirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Törenin ardından Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz ve yöneticiler, kurum çalışanları ile bayramlaştı.