Kınık’taki süt fiyatları ile ilgili gelişmeleri yakından takip eden Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Poyracık  Tarım Kredi Kooperatifinde Kooperatif Müdürü Nuran Tekel'i ile birlikte küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiricileri ile bir araya geldi. Doğruer, süt fiyatları ile ilgili gelişmelere dikkat çekerek  çiftçilerimizin bu konuda kuşkuya kapılmamalarını süt alımlarının Kooperatif garantörlüğünde geçekleşeceğini söyledi.

Tarım Kredi Kooperatifinin Kınık’tan koyun, keçi ve inek sütü alımının Kınıklı yetiştiriciler içinde büyük bir sevinçle karşılandığını dile getiren Başkan Doğruer: “Kınık’ta yetiştiricinin yüzü gülüyor. Tarım Kredi Kooperatifinin Kınık’tan süt alacağını açıklaması bile Kınık’ta süt fiyatlarının yükselmesine neden oldu, yetiştiricilik itibar kazandı. Süt alan herkes yetiştiricinin kapsına gidiyor, halini hatırını soruyor, ödemeler gününde yapılıyor. Bu durumdan çiftçilerimiz çok memnun” dedi.

Kınık Poyracık Mahallesi Tarım Kredi  Kooperatif Başkanı Nuran Tekeli'de Kooperatifinin ilk alımı 1 Ocak Çarşamba günü yapacağını belirterek “Tarım Kredi Kooperatifi hem merkez mahallelerde hem 20 köyümüzden süt alımı yapacak. İlk olarak Poyracık bölgesinden alım başlayacak. Gelen talep doğrultusunda organizasyon 29 köyü kapsayacak. Ayrıca anlaşmalı olduğumuz bir firma süt toplarken üreticinin ücret ödemede muhatabı sözleşme yapmış olduğu Tarım Kredi Kooperatifi olacak" dedi.

Tarım Kredi kooperatifinin Kınık’tan süt alacağını açıklaması süt fiyatlarını ve yetiştiriciye olan ilgiyi artırdı. Tarım Kredi Kooperatifinin süt toplama araçlarının köyleri gezmesi ile sütte fiyat yükselme trendinin  daha da artacağı ve  süt fiyatının bölgede hak ettiği değere kavuşacağı ifade edildi.