Tarım Kredi Kooperatifleri, 65 yaş ve üstü ortaklarının tarımsal ihtiyaçlarını karşılayabilmek için hizmeti ayaklarına götürüyor. 

AMAÇ TARIMSAL ÜRETİMİN SEKTEYE UĞRAMAMASI 

Tarımsal üretimin sekteye uğramaması için Tarım Kredi Kooperatiflerine bağlı 17 Bölge Birliği ve bin 625 kooperatif bu konuda her türlü tedbiri almış durumda. Mazot, gübre, zirai ilaç ve kömür başta olmak üzere talep edilen ürünler köylere kadar götürülerek, ortaklara teslim ediliyor. 

ERZURUM BÖLGE BİRLİĞİ 

Erzurum Bölge Birliğine bağlı Kars Dağpınar Tarım Kredi Kooperatifi, koronavirüs sebebiyle karantina bölgesi ilan edilen Kars Dağpınar Beldesinde, tarımsal üretimin aksamaması için çiftçilerin mazot, gübre gibi tarımsal girdi ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.


ANKARA BÖLGE BİRLİĞİ 

Ankara Bölge Birliğine bağlı Osmancık Tarım Kredi Kooperatifi, koronavirüsten dolayı dışarı çıkamayan 67 yaşındaki İsmail Hakkı Ayva'nın çeltik tohumu talebini kendisine teslim etti.


ŞANLIURFA BÖLGE BİRLİĞİ

Korona virüs tedbirleri kapsamında evden çıkamıyan yaşlı çiftçi ortakların köylerine gidilerek ihtiyaçları karşılanıyor. Bugün de 2198 Sayılı Kızıltepe Tarım Kredi Kooperatifi 1884 nolu ortağı Sinan Koçhan‘ın Akyazı köyüne gidilerek talep ettiği sıvı gübre ve zirai ilaç teslim edildi. 


SAMSUN BÖLGE BİRLİĞİ 

Ortakların motorin talepleri, Bölge Birliği mobil tankerleri aracılığıyla çiftçilerin kapılarına kadar götürülerek karşılandı. Özellikle son günlerde Dünya genelinde devam etmekte olan koronavirüs salgını sebebiyle, ortakların sağlığı düşünülerek mobil tankerlerle kapıya kadar hizmet daha da hızlandırıldı.


ANKARA BÖLGE BİRLİĞİ 

Ankara Bölge Birliğine bağlı 1204 Sayılı Yörüklü Tarım Kredi Kooperatifi, faaliyet alanında bulunan ve karantinaya alınan Oyaca köyünde 71 yaşındaki ortak Battal Gazi Kemeç'in tarımsal girdi taleplerini tarlasında kadar götürerek teslim etti.


TEKİRDAĞ BÖLGE BİRLİĞİ 

Tarım Kredi Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Birliğine bağlı tüm Kooperatifler hayatın ve üretimin devamı için koronavirüs tedbirleri kapsamında evde kalmak zorunda olan üreticilerin ihtiyaçlarını ulaştırmaya devam ediyor.


KÜTAHYA BÖLGE BİRLİĞİ 

Yaşlılık ve covid-19 nedeni ile evden çıkamayan Esma Teyzenin hizmeti ayağına götürüldü. Ayrıca covid 19 virüs salgını nedeniyle evinden çıkamayan ortakların evlerine mazot, yem, gübre, Kömür ve her türlü tüketim maddesini götürmeye devam ediliyor.


KAYSERİ BÖLGE BİRLİĞİ 

Tarım Kredi Kooperatifleri Kayseri Bölge Birliği olarak hayatın ve üretimin devamı için koronavirüs tedbirleri kapsamında evde kalmak zorunda olan üreticilerin ihtiyaçlarını ulaştırmaya devam ediliyor.