TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Temmuz 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Buzağı fiyatı bir haftada yüzde 5,6 arttı! Buzağı fiyatı bir haftada yüzde 5,6 arttı!

SADETTİN İNAN / Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan TAREKS Hayvancılık’ta işbilmezlik ve suiistimalden dolayı 600 anaç hayvan brusella hastalığından dolayı kesime giderken, binlerce hastalıklı hayvanın Kırklareli’nden Yozgat’a taşınmasıyla ilgili kurum tam bir sessizliğe büründü. Hastalıklı hayvanlara, hastalığın yayılmaması için olay yerinde müdahale edilmesi gerekirken, sırf kiraladıkları çiftlik karantinaya alınmasın diye brusellalı hayvanların 900 km uzaklıkta başka bir çiftliğe taşınması tam bir skandal olarak görülürken, bunun sorumlularıyla ilgili olarak kamuoyuna ve sektöre hiçbir açıklamada bulunulmaması manidar bulunuyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın da olayla ilgili hiçbir açıklama yapmaması düşündürücü bulunurken, eski milletvekillerinin yönetiminde bulunan işletmedeki skandalla ilgili hiçbir işlemin yapılmaması dikkat çekiyor. 

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, Kırklareli’nde hastalıktan dolayı boşaltılan Bayramdere ve Üsküpdere’deki boş çiftliklerde incelemelerde bulundu. Alınan bilgilere göre, hastalıklı hayvanlardan dolayı boşaltılan Bayramdere ve Üsküpdere’deki çiftlikler tamamen dezenfekte edilirken, yakında bu çiftliklere yurt dışından yeniden 2 bin baş düve ithal edilecek.

HASTALIKLI HAYVANLARIN 900 KM TAŞINDIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI!

Tareks Hayvancılık’ın Kırklareli’nde yıllık 1 milyon liraya kiraladığı Bayramdere çiftliğindeki binlerce hayvan, geçtiğimiz Nisan ayında sessiz sedasız Yozgat Boğazlıyan’daki çiftliğe taşınarak tamamen boşaltılmıştı. Hayvanlar taşındıktan kısa bir süre sonra Boğazlıyan’daki çiftlik ihbar üzerine karantinaya alınırken, 3000 bin hayvandan kan örneği alınmış ve 600 anaç hayvanda brusella hastalığı tespit edilerek zorunlu kesime götürülmüştü. 

ESKİ MİLLETVEKİLLERİNİN DOKUNULMAZLIĞI MI VAR? 

Binlerce hastalıklı hayvanın Kırklareli’nden Yozgat’a taşınması ve ari bir çiftlikte bu kadar yüksek oranda brusella hastalığının tespit edilmesi ülke hayvancılığı için tam bir cinayet olarak değerlendirilirken, konuyla ilgili olarak TAREKS Hayvancılık ve Tarım Kredi Kooperatifleri tam bir sessizliğe büründü. Eski milletvekilleri Fahrettin Poyraz ve Adem Tatlı, skandal olayla ilgili kamuoyuna bir açıklama dahi yapamadı. 

SORUMLULAR HAKKINDA İŞLEM YAPILACAĞI YERDE BOŞ ÇİFTLİKTE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ!

Konuyla ilgili olarak kamuoyuna hiçbir açıklama yapılmazken, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, hastalıklı hayvanlardan dolayı iki ay önce boşaltılan ve dezenfekte edilen Kırklareli’ndeki Bayramdere ve Üsküpdere’deki boş çiftliklerde incelemelerde bulundu.

Kurumun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Poyraz’ın İnsan Kaynakları Daire Başkanı Davut Arpa ve Tekirdağ Bölge Müdürü Adnan Yusuf Güney ile birlikte Tareks Hayvancılığa ait Bayremdere ve Üsküpdere süt sağım tesislerini ziyaret ederek incelemelerde bulunduğu belirtildi. 

BOŞALTILAN ÇİFTLİĞİ DOLDURMAK İÇİN YENİDEN HAYVAN İTHAL EDECEKLER!

Alınan bilgilere göre, hastalıklı hayvanlardan dolayı boşaltılan ve dezenfekte edilen söz konusu çiftliklere Avrupa’dan yeniden düve ithal edileceği belirtilirken, ilk etapta ithal edilecek 2 bin düvenin önümüzdeki günlerde çiftliklere getirileceği kaydediliyor. 

KAMUOYUNUN CEVABINI BEKLEDİĞİ SORULAR

-1 milyon 100 bin çiftçi ortağının kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştirakinde yaşanan bu skandalla ilgili olarak neden kamuoyuna bir açıklama yapılmıyor? 

-Sessiz kalarak hem buradaki suiistimal hem de hastalıklı hayvanların taşınmasındaki skandalın üstü örtülmek mi isteniyor? 

-Hayvan hastalıkları konusunda Türkiye, ağır bedeller öderken Tarım ve Orman Bakanlığı bu durama neden sessiz kalıyor? 

-Hastalıktan ari bir çiftlikte bu kadar yüksek oranda brusella hastalığı nasıl çıkıyor ve hastalıklı hayvanların zorunlu kesime götürülmesinden dolayı kamu ciddi bir zarara uğratılırken, bunun sorumluları ile ilgili neden bir işlem yapılmıyor? 

-Eski milletvekillerinin siyasi gücünden dolayı mı burada bir işlem yapılamıyor? 

-Sermayesi tamamen çiftçilerden alınan payla kurulan iştiraklerin hakkı böyle mi korunuyor?