TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Bakırköy 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 4 Kasım 2020 tarihinde verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuru haklı görülerek, 6 Şubat 2024 tarihinde verilen ihlal kararı ile haberimiz tekrar özgürlüğüne kavuşmuştur. Erişim engelini kaldıran mahkeme kararına ulaşmak için tıklayın…

Tarım Kredi Kooperatiflerinde tamamen çiftçinin hak ve menfaatlerini korumaya yönelik yaptığımız somut belgeli 65 haberimize, Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine 'kişilik hakları ihlal edildiği' gerekçesiyle Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirilmişti. Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin somut belgeli haberlerimize yönelik aldığı bu haksız ve hukuksuz kararın iptali için Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğine yaptığımız itirazımız da reddedildi. Her iki mahkemenin somut belgeli haberlere yönelik kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle erişim yasağı kararı vermesi ve onaylaması basın özgürlüğü açısından Türkiye’nin geldiği noktayı gözler önüne sererken, mahkemelerin bu kararının iptali için Tarımdan Haber olarak Anayasa Mahkemesine başvuru yapacağız. 

Tarım Bakanı Yumaklı’dan Ramazan Bayramı mesajı Tarım Bakanı Yumaklı’dan Ramazan Bayramı mesajı

3 DENETÇİ NEDEN GÖREVİNİ YAPMIYOR? 

Tarım Kredi Kooperatifleri, 2.5 yıldır Genel Kurul kararlarına aykırı bir şekilde atanan Genel Müdürden dolayı hukuksuz bir şekilde yönetilirken, 1 milyon 100 bin çiftçinin ortağı olduğu Tarım Kredi Kooperatiflerindeki denetçilerde görevlerini yapmıyor. Genel Müdürün hukuksuz atanmasında Genel Kurul Kararına aykırı işlem yapan Merkez Birliği Yönetim Kurulu sorumlu iken, Merkez Birliği Yönetim Kurulu’nun hukuksuz atamayla ilgili kararını denetlemesi gerekenler ise Tarım Kredi’nin denetçileridir. Ancak hukuksuz atama skandalının ortaya çıkmasına rağmen Tarım Kredi Kooperatiflerinde seçimle göreve gelen (2) ve atamayla görev yapan (1) olmak üzere toplam 3 denetçinin, aylardır hiçbir işlem yapmaması dikkat çekiyor. Denetçiler görevlerini yapmadıkları gibi hukuksuz atamayla ilgili kamuoyuna da hiç bir şekilde açıklama yapmamaması çiftçi kuruluşunda yaşanan skandalın boyutunu gözler önüne seriyor. 

HUKUKSUZ ATAMAYLA İLGİLİ İŞLEM YAPILMAZKEN HABERLERE ERİŞİM ENGELİ GETİRİLİYOR!

Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatifleri 2.5 yıldır hukuksuz bir şekilde yönetilirken, bununla ilgili hiçbir hukuki süreç işletilmezken, Tarımdan Haber’in tamamen çiftçinin hak ve menfaatlerini korumaya yönelik yaptığı belgeli ve somut haberlere mahkemeler tarafından erişim engeli getirilmesi manidar bulunuyor.