TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Temmuz 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinde yaşanan hukuk skandalı Meclis gündemine taşındı. İyi Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın hukuksuz atandığına dair iddiaların doğru olup olmasının açıklanmasını istedi. 

İyi Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın hukuksuz atamasıyla ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Konuyla ilgili olarak Bakan Pakdemirli’ye 8 soru yönelten Cinisli, İnsan Kaynakları Yönetmeliğinde Genel Müdüre özel yönetmelik değişikliğinin nedenini sordu. 

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürünün 2017 yılı Aralık ayında İnsan Kaynakları Yönetmeliğine aykırı bir şekilde atandığı ve bu atamanın mevzuata uygun hale getirilmesi için 2019 yılında kabul edilen İnsan Kaynakları Yönetmeliğinde kişiye özel değişiklik yapıldığına dair ciddi iddiaların gündeme geldiğini dile getiren Cinisli, Bakan Pakdemirli’den şu soruların yanıtlanmasını istedi: 

TARIM KREDİ İRİS AKADEMİ’DEN HİZMET SATIN ALIYOR MU? 

1) Söz konusu iddialar gerçeği yansıtmakta mıdır?

2) Önceki yıllarda görev yapmış Genel Müdürler içerisinde de emekli aylığı aldığı halde atananlar olmuş mudur?

3) İnsan Kaynakları Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe neden olan etken nedir?

4) Konuyla ilgili Bakanlığınızca denetim yapılacak mıdır?

5) Kurum tarafından yürütülen bir soruşturma var mıdır?

6) Verim alınamadığı için kurumdan gönderilenler içerisinden Tarım Kredi Kooperatiflerine tekrar ataması yapılanlar olmuş mudur?

7) Bu durum insan Kaynakları Yönetmeliğine aykırı değil midir?

8) Tarım Kredi Kooperatiflerinden ilişikleri kesilmiş olduğu halde danışmanlık, mali müşavirlik gibi çeşitli hizmetler gösterilerek kurum tarafından ücret ödenenler var mıdır?

9) Tarım Kredi Kooperatiflerinin İris Akademi ile beraber olarak yaptıkları çalışmalar olmuş mudur? Olmuş ise nelerdir ve alınan hizmetler karşılığı ödenen ücretler nedir?

Türkiye’de 2023 yılında 6,6 milyon ton kimyevi gübre tüketildi! Gübre piyasası yüzde 14 büyüdü! Türkiye’de 2023 yılında 6,6 milyon ton kimyevi gübre tüketildi! Gübre piyasası yüzde 14 büyüdü!

10) Gübretaş A.Ş iştiraklerinden de yönetim kurulu ücreti alınmakta mıdır?”