Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde Koronavirüs Tedbirleri Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin talimatları doğrultusunda Covid19-Koronavirüs hastalığına karşı Karaman’da tedbirler artırılmaya devam ediyor.

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde Koronavirüs Tedbirleri Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre; “Bakanlığımız bünyesinde Covid19-Korona Virüs değerlendirme ve takip çalışmalarını yürütmek üzere bir Çalışma Grubu oluşturulmuştur. 7/24 teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda 81 İlde İl ve İlçe Müdürlüklerimizce gıda işyerlerinde Gıda Hijyen Yönetmeliği ve Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği hükümlerinin sağlandığına yönelik denetimler üst düzeye çıkartılmıştır. 

Gıda denetim ekiplerimiz, açıkta satılan gıda maddelerinin arzında hijyen kurallarına azami özen gösterilmesini sağlayacak, gerekli özen göstermeyenlerin ürün arzına izin verilmeyecektir. Öncelikle toplu tüketim yerleri olmak üzere tüm gıda işletmelerindeki gıda çalışanlarının genel şartlar, el hijyeni, işyeri davranış kuralları ve personel hijyen eğitimi gibi personel hijyen kurallarına sıkı sıkıya uymaları, virüsün yayılmasını önlemede büyük önem arz etmektedir.

Bu konuda tüm İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli kontrol görevlilerimiz gereken hassasiyeti göstermekte ve yapılan resmi kontrollerde bu hususlara çok daha fazla dikkat edilmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığımızın Alo174 Gıda Hattı ile WhatsApp İhbar Hattı (0 501 174 0 174) vatandaşlarımızın ihbar, şikâyet, soru ve sorunlarına ilişkin 7/24 hizmet vermektedir.

Koronavirüs Hastalığı (Covid-19) kaynaklı zararları en aza indirmek maksadı ile Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde de tüm tedbirler alınmıştır. Bu tedbirler kapsamında İl Müdürlüğü binası dezenfekte edilmiştir. Ayrıca Müdürlüğümüzce yürütülen çiftçi eğitim yayım faaliyetleri, çiftçi kursları, toplantı ve tüm etkinlikler durdurulmuştur. Üreticilerimiz, çiftçilerimiz ve personelimizin sağlığını korumak en büyük önceliğimizdir. Unutulmamalı ki "En Etkili Tedavi Koruyucu Tedbirlerdir” denildi.