Bugünkü Resmi Gazete’de Bilecik, Düzce, Eskişehir, Kırklareli, Kütahya ve Uşak Tarım ve Orman İl Müdürlerinin görevden alındıklarına dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlandı. Ancak görevden alınan il müdürlerinin 6’sı da şu anda bulundukları ilde görevde bulunmayan il müdürlerinden oluşuyor. Yani aylar öncesinden görevden alınmış hatta hepsinin yerine atamaları yapılmış il müdürlerinin kararnamesi ancak bugün yayınlanabildi.

FAKIBABA DÖNEMİNDE GÖREVDEN ALINDI KARARNAMESİ PAKDEMİRLİ DÖNEMİNDE YAYINLANDI 

Örneğin, kararnamesi bugün yayınlanan Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Salih Söğüt aslında 1.5 yıl önce yani Fakıbaba döneminde görevden alınmıştı. Bu süre içinde Söğüt’ün yerine atanan Erdan Alkan bile görevden alınmış ve yerine geçtiğimiz Kasım ayında Emine Sever atanmıştı. 

6 İL MÜDÜRÜNÜN YERİNDE BAŞKA İSİMLER GÖREV YAPIYOR

Bugün yayınlanan kararname, sanki görev başındaki il müdürlerinin görevlerinden alındı gibi algılansa da İl Müdürlüklerinin sayfaları incelendiğinde durumun öyle olmadığı görülecek. Görevden alınan, Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Düzce Tarım ve Orman İl Müdürü Harun Kabaoğlu, Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Salih Söğüt, Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Ümit Ortan, Kütahya Tarım ve Orman İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş ve Uşak Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Kahraman’ın yerine zaten aylardır başka isimler görev yapıyor. 

BAKANLIK KULİSLERİ HAREKETLENDİ 

Bugünkü kararname geciken bir kararname olmasına rağmen asıl önemli olan, mevcut şu anda yani aylar öncesinde Bakanlık tarafından ataması yapılan görev başındaki il müdürlerinin atama kararnamelerinin yayınlanması dikkat çekti.

Görevde olmayan Bilecik, Düzce, Eskişehir, Kırklareli, Kütahya ve Uşak Tarım ve Orman İl Müdürlerinin kararnamelerinin yayınlanmasına rağmen, görevde olan il müdürlerinin kararnamesinin yayınlanmaması Bakanlık kulislerini de hareketlendirdi. 

PAKDEMİRLİ'NİN GÖREV SÜRESİNİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Görevde bulunan İl Müdürlerinin kararnamesinin yayınlanıp yayınlanmaması Bakan Pakdemirli’nin görev süresini de yakından ilgilendiriyor. Şöyle ki, hükümette bir kabine değişikliği beklenirken, bu değişiklikte Pakdemirli’nin koltuğunu koruyup koruyamayacağı da il müdürleriyle ilgili kararnamenin yayınlanıp yayınlanmamasıyla belli olacak.

Eğer önümüzdeki günlerde görevde bulunan il müdürlerinin kararnamesi yayınlanırsa, bu Bakan Pakdemirli ile yola devam edileceğinin işareti olarak yorumlanacak. Onun için Bakanlık kulisleri, 6 il müdürüyle ilgili kararnamenin bugün Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte yeni bir beklenti içine girdi.