Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu’nun danışmanı Murat Birol Kayim, Yüksek Komiserler Kurulu Genel Koordinatörlüğüne yeniden atandığı ortaya çıktı.

At Yarışları Yönetmeliğine göre Kayim’in Yüksek Komiserler Kurulu Genel Koordinatörlüğüne kanunsuz bir şekilde atandığı ortaya çıkmış ve söz konusu yönetmelik Kayim’in atamasına uygun hale getirilmişti. Yönetmelikte yapılan değişiklikten sonra Kayim’in yeniden atamasının yapılması dikkat çekti. 

Tarım ve Orman Bakanlığının sürekli kurulu olan Yüksek Komiserler Kurulu’nda Başkan değişirken, Genel Koordinatörlüğüde geçtiğimiz günlerde yine aynı ismin yeniden atamasının yapıldığı ortaya çıktı. Genel Koordinatörün atamasının At Yarışları Yönetmelik değişikliğinden sonra yapılması dikkat çekti. 

Bilindiği üzere Yüksek Komiserler Kurulu Genel Koordinatörlüğüne atanan Murat Birol Kayim’in At Yarışları Yönetmeliğine aykırı bir şekilde bu göreve atandığı ortaya çıkmıştı. Tarımdan Haber’in bu kanunsuz atamayı gündeme getirmesi üzerine söz konusu At Yarışları Yönetmeliği değiştirilerek, Murat Birol Kayim’in atamasına uygun hale getirilmişti. Yönetmelik değişikliğinin ardından Murat Birol Kayim, mevcut görevine yeniden atandı.