Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının birleşmesinin ardından gündeme gelen şube müdürlerinin mağduriyeti giderildi. İki bakanlığın birleşmesiyle birlikte Orman’dan gelen 122 şube müdürlüğü kadrosu, görevden alınan eski Personel Genel Müdürü Kamil Tabak tarafından kanunlara aykırı bir şekilde kaldırılmıştı.

Personel Genel Müdürlüğü'ne Kamil Tabak’ın yerine getirilen İrfan İçöz ve ekibi, eski dönemden yapılan hatayı düzelterek, Orman’dan gelen şube müdürlüğü kadrolarını yeniden tahsis ederek mağduriyetler giderildi. Kadroların yeniden tahsis edilmesinden dolayı personel arasında kadro sevinci yaşanırken, Bakan Pakdemirli ve Personel Genel Müdürü İrfan İçöz ile ekibine teşekkür ettiler. 

Personel Genel Müdürlüğünde Tabak döneminde işlenen mevzuat skandalı bununla da sınırlı değil. Hukuk ve mevzuat bilgisi ile övünen eski Personel Genel Müdürü Kamil Tabak döneminde Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına da kanuni yeterliliği olmayan bir ismin atandığı ortaya çıkmıştı. Mevzuata aykırı atamanın Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yapılması da büyük bir skandala neden olmuştu. Bu skandallara rağmen Tabak’ın halen Bakan Pakdemirli’ye danışmanlık yapması ise dikkat çekiyor.