Tarım ve Orman Bakanlığında bazı il müdürleri görevden alınırken, bazı il müdürleri de asaleten atandı. 

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı illerin Tarım ve Orman İl Müdürleri görevden alındı, bazı il müdürlüklerine ise atama yapıldı. 

Görevden alınan ve ataması yapılan il müdürlerinin atama kararlarının Resmi Gazete’de aylar sonra yayınlanması dikkat çekti. 

Bugün yayınlanan atama kararına göre, Kastamonu, Kahramanmaraş ve Muş Tarım ve Orman İl Müdürleri görevlerinden alındı. Ancak Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Yaman, Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ve Muş Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolak daha önce bu görevlerinden alınmıştı. 

EMİRALİOĞLU BİR YILDIR GENEL MÜDÜR YARDIMCISI 

Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü görevinden 2018 Mayıs ayında ayrılan İhsan Emiralioğlu, daha sonra geçtiğimiz yıl Ekim ayında TAGEM’e Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştı. Emiralioğlu’nun görevden alınmasıyla ilgili atama kararı görevden ayrıldıktan 1.5 yıl sonra yayınlanması dikkat çekti. 

ÇOLAKOĞLU 1.5 YILDIR HATAY’DA 

Diğer yandan görevden alınan Muş Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu da bu görevinden geçtiğimiz yıl Haziran ayında ayrılırken, Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü olarak atanmıştı. 

KASTAMONU’DA GÖREVDEN ALMADAN YERİNE ATAMA YAPILDI 

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde ise farklı bir durum yaşandı. Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Yaman’ın görevden alınmadan yerine Fatih Önlem’in vekâleten atandığı ortaya çıktı. Bu hatanın ortaya çıkması üzerine Osman Yaman geçtiğimiz günlerde Bakan kararı ile görevden alındı. Yaman’ın bugün de Resmi Gazete'de görevden alındığına dair kararı yayınlandı. 

İKİ YILDIR VEKALETEN GÖREV YAPAN İL MÜDÜRLERİNİN ATAMA KARARI BUGÜN YAYINLANDI 

Görevden alınan il müdürlerinin yanı sıra ataması yapılan il müdürlerinin de atama kararları aylardır yayınlanmamıştı.

Tarım Kredi'de telaş başladı! Gazeteci Osman Diyadin'den dikkat çeken Hüseyin Aydın paylaşımı! Tarım Kredi'de telaş başladı! Gazeteci Osman Diyadin'den dikkat çeken Hüseyin Aydın paylaşımı!

Uzun yıllardır görevlerini vekaleten yürüten Bingöl, Bolu, Karabük, Malatya ve Zonguldak Tarım ve Orman İl Müdürlerinin atama kararları bugün yayınlandı. 

Buna göre; Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne atanan Burhan Bahadır 1.5 yıldır, 

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden Bolu Tarım ve Orman Müdürlüğüne atanan İzzet Murat yaklaşık 2 yıldır, 

Karabük Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne atanan Çetin Ayvalık 1 yıldır, 

Malatya Tarım ve Orman Müdürlüğüne atanan Tahir Macit 2 yıldır ve 

Karabük Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden Zonguldak Tarım ve Orman Müdürlüğüne atanan Cemalettin Çataklı ise iki yıldır mevcut görevlerini vekâleten yürütüyordu. 

İL MÜDÜRLÜKLERİ VEKALETEN YÜRÜTÜLÜYOR 

Atama ve görevden almayla ilgili bugün yayınlanan atama kararları, Tarım ve Orman Bakanlığında yaşanan önemli bir sorunu yeniden gündeme getirdi. Bakanlığın önemli birimleri başta olmak üzere Tarım ve Orman İl Müdürlerinin yarıya yakını vekaleten görev yapıyorlar. Vekaleten görev yapan il müdürleri ise bir taraftan her an görevden alınma kaygısı yaşarken, bir taraftan da geçici gözle bakıldığı için bulundukları illerde kalıcı işler yapamıyorlar. Bu durum, Bakanlığın taşradaki çalışmalarını önemli oranda zayıflatıyor. 

Bakanlığın çalışmak istemediği il müdürlerini görevden alarak, çalışmak istediği il müdürlerinin kararnamelerinin de kısa sürede yayınlanması gerekirken, nedense bu sorun bir türlü çözülemiyor.