Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararına göre, Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Salih Çelik, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdür Yardımcısı Necati Tulgar,  Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özgün, Personel Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Güven, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Mustafa Gözükara, Doğa Koruma ve Milli Partlar Genel Müdür Yardımcısı Hayrettin Yıldırım, Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akbaş, görevden alındı. 

Ayrıca, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcıları Ali Karataş ve Mustafa Yıldırım  görevden alınırken, Meteoroloji Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılığına Mustafa Çelik, Meteoroloji Genel Müdürlüğünde açık bulunan 1. Hukuk Müşavirliğine ise Süleyman Okcu atandı. 

KARARNAMELERİ AYLARDIR BEKLİYORDU

Diğer yandan Tarım ve Orman Bakanlığı'nda görevden alınan Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcıları, mevcut görevlerinden yeni alınmış değil. Aylar öncesinden görevden alınmalarına rağmen kararnameleri ancak bugün yayınlanabildi. Örneğin Gıda Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk, geçtiğimiz Şubat ayında görevden alınmıştı. Diğer isimler ise Selçuk'tan önce alınmıştı. Görüleceği üzere Resmi Gazete'de görevden alındıklarına dair bugün yayınlanan kararnemeler aylardır bekliyordu.