TARIMDAN HABER ÖZEL 

Tarım ve Orman İl Müdürlerinin whatsapp grubunda bir genel müdürün şirketinin bulunduğu yönündeki yazışmaları Tarım ve Orman Bakanlığında tartışmaları da beraberinde getirdi. Bakanlıkta önemli bir birimin Genel Müdürü, kurutma tesisi yaptıran il müdürüne, “Haber verseydiniz yardımcı olurdum. Biliyorsunuz bizim şirket yapıyor bu makine ekipmanları” dedi. Whatsapp grubunda yer alan bütün il müdürlerine bu bir talimat şeklinde algılanırken, tartışmaları da beraberinde getirdi.  

Tarım ve Orman İl Müdürlerinin dahil olduğu whatsapp grubunda Bakanlıkta önemli bir birimin Genel Müdürü ile bir ilin İl müdürü arasındaki yazışma dikkat çekti. 

Bir ilin İl Müdürü, elma, portakal ve çilek gibi meyvelerle ilgili kurutma tesisi yaptırıyor. İl Müdürleri, o ilin il müdürünü tebrik ediyorlar. 

Ancak Bakanlıkta önemli bir birimin Genel Müdürü, kurutma tesisi yaptıran il müdürünü önce tebrik ediyor sonra kurutma tesisiyle ilgili sorular soruyor. Genel Müdür; “Tebrik ederim müdür bey bu kurutma tesisi kimindir? Neler kurutuyorsunuz? Isı pompasıyla mı çalışıyor doğalgazla mı?” diye sorular soruyor. 

Tarım İl Müdürü de “Sayın Genel Müdürüm binayı Büyükşehire yaptırdık. Ekipmanlar bakanlığımızın destekleri. Tesisi engelli kadın kooperatifi işletiyor” diye cevap veriyor. 

Konuşmanın devamında Genel Müdür, il Müdürüne; “Haber verseydiniz yardımcı olurdum. Biliyorsunuz bizim şirket yapıyor bu makine ekipmanları” diyerek cevap veriyor. Whatsapp grubuna üye bütün il müdürleri bu cevabı görürken, Genel Müdürden diğer il müdürlerine de bir talimat şeklinde değerlendiriliyor.