Gıda Kontrol Genel Müdür Yardımcılığını vekaleten yürüten Yunus Bayram, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından görevden alınarak uzman yapıldı. Bakanlığın bu kararını mahkemeye veren Bayram, mevcut Daire Başkanlığı görevine geri döndü. Mahkeme kararı ile daire başkanı olarak görevine başlayan Bayram, daha sonra Genel Müdür Yardımcılığına vekaleten yeniden atandı. 

Bayram’ın mahkeme kararı olduğu için daire başkanı olarak yeniden göreve başlatılması normal bir uygulama olarak görülürken, vekaleten Genel Müdür Yardımcılığına atanması, Bakanlığın kararlarını da tartışmalı hale getirdi. 

YUNUS BAYRAM KİMDİR?

1971 yılında Ağrı ilinde doğdu. 2000 yılında Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünden mezun oldu. 2008 yılında Harran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bitki Koruma Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamladı. 2013 yılında Dicle Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bitki Koruma Anabilim Dalında doktorasını tamamladı. 1990 yılında memuriyete başladı. 2002 yılında Tarım Bakanlığı Diyarbakır Tarım il Müdürlüğü Bitki Koruma Şubesinde Mühendis olarak işe başladı. 2003 -2006 yılları arasında Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde Mühendis olarak çalıştı. 2006-2010 yılları arasında Güneydoğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsünde çalıştı. 2010-2014 yılları arasında Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde Müdürlük yaptı. 2014 yılı Haziran ayında Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünde, Bitki Koruma Ürünleri Daire Başkanı, 2016 yılı Mart ayından bu yana da Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Vekilli olarak görevine devam eden Dr. Yunus BAYRAM çok iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve 4 çocuk babasıdır.