Tarım ve Orman Bakanlığında Ekim 2018’de Bakan Müşaviri olarak atanan Hasan Hüseyin Aydemir, daha sonra sırasıyla Kasım 2018’de Tarım Kredi Kooperatiflerine Bakanlığı temsilen denetçi ve Temmuz 2019’da da Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine getirildi. 

Bakan Pakdemirli’nin abisinin kayınbiraderi olan Hasan Hüseyin Aydemir, Bakanlıktan müşavirlik maaşı, Tarım Kredi Kooperatiflerinden Denetçi olarak huzur hakkı ve Et ve Süt Kurumu'ndan da Yönetim Kurulu üyesi olarak huzur hakkı ücreti alıyor. 

3 AYRI KURUMDAN AYLIK 30 BİN LİRA GELİR! 

Bakanlık ve sektör dışından olmasına rağmen Hasan Hüseyin Aydemir’in üç ayrı kurumdan aldığı maaş ve huzur hakkı ücretiyle birlikte aylık geliri 30 bin lirayı buluyor.

HİÇ BİR İŞE KARIŞMADAN BÜRÜT 4 ASGARİ ÜCRET TUTARINDA HUZUR HAKKI ÜCRETİ!

Hasan Hüseyin Aydemir, Tarım Kredi Kooperatiflerinde Bakanlığı temsilen bulunduğu denetçi görevinden dolayı, ayda bürüt 4 asgari ücret tutarında yani 12 bin lira huzur hakkı ücreti alıyor. Çiftçi kuruluşunda Bakanlığı temsilen denetçi olarak önemli bir görevde bulunması ve bu görevinin karşılığı olarak ayda ciddi bir huzur hakkı ücreti almasına rağmen Tarım Kredi Kooperatiflerinde gündeme gelen şaibeli uygulamalarla ilgili hiçbir inceleme ve soruşturmanın yapılmaması dikkat çekiyor.

DENETİM MEKANİZMASI ÇALIŞTIRILMAYACAKSA BU ÜCRET NEDEN ÖDENİYOR?

Genel Müdür Fahrettin Poyraz’ın hukuksuz atanması ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin 3 yıldır hukuksuz bir şekilde yönetilmesi başta olmak üzere Tarım Kredi Kooperatiflerindeki şaibeli uygulamalarla ilgili hiç bir denetim mekanizmasının çalıştırılmaması ve Aydemir’in görevini yapmaması, “Hasan Hüseyin Aydemir, sadece yüksek huzur hakkı ücretinden yararlanması için mi bu göreve getirildi?" sorusunu akıllara getiriyor.

Hasan Hüseyin Aydemir'in mevcut durumu aslında Bakanlığın da nasıl yönetildiğini gözler önüne seriyor.