TARIM BAKANlığından katılan salih çelik tavrı belli, konsey başkanı tavrı aynı. Maliye bakanı bu föiyat artışa izin vermiyor. Oldu. Yerel ihaleler oluşturup, tüm çiftçiler kendi pazarlık sanayicilerle anlaşmaları gerekir. Ulusal süt konseyi taban fiyatı olumşumamız, destekler açıklanmış yeni anlaşmaların bireysel 
Üreticinin ezilmememsi ulusla süt konseyinin belirlenen fiyatın altına satılmasını engellemişti. Böyle bir taban fiyat oluşumu olmadığı için artık üretici kendi ayaklarının üstündü sanayiciye biri beri kendi belirleyecek. Kuvvetle muhtemelen güney marbara biga bölgelerinden çıkacak ihale sonuçları türkiye etkisi altına alacaktır. 

Ekonomi bakanlığı enflasyondan dolayı üreticiye desteklemeyle üç ayı zam yapmayarak bir modelle te
Tevfik keskin Bizler memnun değiliz. Ekonmik olarak sıkıntının ne olduu üretici olarak gerekli görüşmeleri yaptık. Aralık ayını bekleyeceğiz. Biz bu sisteme karşıyız. Üreticiler olarak ülke bizim ama her şeyin arttığı bir noktada üreticinin mağdur edilmesini istemiyoruz. Ama böyle de bir sistem var. Gıda komitesinden çıkacak kararaı yoksa bu iş tarım bakanlığının işi. Enfalsoyn farklı biz orasını bilmiyoruz. Tarım bakanlığı olarak bu işleri halletmemiz gerekiyor. Ağustos ayında geçiş bir zammı yapılmış olsaydı enflasyona bir zararı olmayacaktı. Doğru değil. Krizi büyütüldü. Bilmiyorum neden böyle oldu. Hayvanlar bizim ülke bizim ama ne olacak ben de bilmiyorum. Geriye dönük desteklerle ilgili isteğimiz olacak. Nisan ayından sonrakiler duruyor. En azından bu teklifle gideceğim. Bölgesel süt toplanması şu an iyi olabilir ancak düzeni bozmamamız gerekir. İhale modeline geçtiğimizde buna katlanmamız gerekiyor. Biz bunları yaşadık. Üç ay iyi ama 9 ay zahmetli olur. Bizim düşüncemiz bu yönde. Ağustos ayında zam geçişişi yapılmış olsaydı. Üretici mağdur olmayacak hayvanlar kesilmeyecekti. Üreticinin sorunları ciddi bir şekilde anlattık ama çıkan sonuç bu. Yemle süt paritesidir şu anda zararına üretim yapıyoruz. 


Kamil Özcan Bizim belimizi zaten yüküyor. Verdiği hasar kısa sürede gidelemez. Bunu kabul edilemez. Damızlık elimizden çıkar en büyük korkumuz. 

Sanayiciye zam yapmayacak
Süte zam söz konusu 

Eşşektün düşmüş karpuz çuvalı 
İçi yenmeyecek şekilde olur. 
Bu kabul edilebilir bir durum değil, ekim, kasım aralık destekleri hazirandan mı gelecek. Şu anki icmalleri tamamlanmış gelmiş olnisan mayıs haziran hemen ödense 50 kuruştan gelse idare edelim. Bu kitlenin önünde nasıl duracan. 
Ekim kasım aralık ayının ödenmesi bu kabul edilemez, parası gelmemiş 50 kuruştan gelirse ateşin üstünü su serpmiş olanabılir 
Örnek parite. Pariteye uyalım. 1.5 parite 3.3 geliyor. Yeme standart zam geliyor. Bu destekler elime geçene kadar yemin kaç para olacaığını bilmiyoruz. 
Her ay inekler bir birini yemeye başladı. Üreticiler adına katıldınız. Sektör toplantısı. 
Yüzü asık. Sanayicilerin de yüzü asık. Garantisi yok. 
Basın davet edilsen önerisi kabul edilmedi. 
Süte zam yok diyecek babayiğit arandı toplandı… 
Genel müdür yardımcısı 

Yazılım, cep telefon gibi aparat var. Sim kart var. Aiti platformu. Yüklenici aiti platformu… bütün kotları bakanlıkta ekap şifresi. 
Türkiye’de hayvan varlığının takibini daha iyi yapmak için yeni tip kulak küpesi üzerine çalıştıklarını belirtti. 

Pakdemirli, “Kulak küpesi şu; her hayvanın kulağına bir tane cep telefonu asacağız. İçinde komple cep telefonu altyapısı olan bir küpe” dedi.
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (TİGEM) yaklaşık 200 çifliğinde bu cihazın denendiğini kaydeden Pakdemirli, geçtiğimiz günlerde 20 bin hayvan için ikinci pilot uygulamaya geçtiklerini söyledi. İkinci pilot uygulamanın da başarılı olması durumunda 18 milyon hayvana bunu taşıyacaklarını kaydeden Pakdemirli, şunları söyledi:
“Bu bir cep telefonu ama sürekli çalışan bir cep telefonu değil. Pili 5 sene dayanıyor. 2-3 günde bir uyanacak. Ondan sonra başlayacak; ‘merhaba, benim adım şu, ben buradayım, hayattayım, vücut ısım çok iyi, hasta değilim, kızgınlık dönemindeyim’, veterinere SMS atacak. Hemen gelecek veteriner döllemesini yapacak mesela. Belli bir coğrafi bölgeyi geçmemesi gerekiyorsa, ‘bana belirlediğiniz alandayım’ diyecek.
Trakya ari bir bölge mesela. Ama Trakya’ya Van’dan bir hayvan giriyorsa haberimiz olacak. Şap veya diğer hastalıklar. Türk mühendislerince yapılan, orijinal fikri bana ait bir proje.
Mezbahaneye hayvan kesilince haberimiz olsun diyoruz. Hayvanın kafası gidiyor, kafayla birlikte küpe duruyor. Halbuki burada vücut ısısı düşünce, sizlere ömür diyeceksiniz.”
Pakdemirli, çoban ithalatı yapılacağı iddialarına ilişkin olarak da, “Birinci önceliğimiz kendi vatandaşımızın istihdam edilmesi olmalı. Kırsaldan kente göçün engellenmesi, en azından yavaşlatılması, doğduğu yerde doyması için en azından sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınması faydalı olur diye düşünüyoruz” dedi.
Bu konuyla ilgili çalışmalar yaptıklarını belirten Pakdemirli, “Hazine ve Aile Çalışma Bakanlığımızla da görüşüyoruz. En azından bunların Bağ-Kur’unu ödesek diye. Şehirlere her taşınan bir kişi için yapmış olduğumuz yatırım, senede 7-8 bin lira. Bağ-Kur’unu ödeyelim, o da 5-6 bin lira zaten. Yerinde dursun, üretime devam etsin” diye konuştu.