Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, asgari ücrete yüzde 50 artış yapılarak net 4253 TL’ye çıkarılırken, 2022 yılında bürüt asgari ücret ise 5000 TL oldu. Asgari ücrete yüzde 50 artış yapılması Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin abisinin kayınbiraderi olan Hasan Hüseyin Aydemir’i de yakından ilgilendiriyor. Tarım ve Orman Bakanlığında Bakan Pakdemirli’nin danışmanı olan Aydemir, Bakanlıktan Müşavirlik maaşındın dışında Tarım Kredi Kooperatiflerinden de denetçi olarak huzur hakkı ücreti alıyor. 

DENETÇİLERE BÜRÜT 4 ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDEN HUZUR HAKKI ÜCRETİ ÖDENİYOR!

Tarım Kredi Kooperatiflerinde 3 denetçi bulunurken, bu denetçilerden birisi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından atanıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, 2018 yılında Pakdemirli’nin abisinin kayınbiraderi Hasan Hüseyin Aydemir’i denetçi olarak Tarım Kredi Kooperatiflerine atamıştı. Tarım Kredi Kooperatiflerinde denetçilere aylık bürüt 4 asgari ücret üstünden huzur hakkı ücreti ödeniyor. Asgari ücretin yüzde 50 oranında artırılmasıyla birlikte denetçilere aylık ödenen huzur hakkı ücretlerini de 20 bin TL’ye çıkarttı. 

ETKİSİZ DENETÇİYE 20 BİN TL HUZUR HAKKI ÜCRETİ!

Tarım ve Orman Bakanlığının, Tarım Kredi Kooperatiflerini denetleme görevi bulunmasına rağmen Genel Müdürün hukuksuz atanması başta olmak üzere, tağşişli firma ortağı, brusella skandalı ve Fahrettin Poyraz’ın paravan şirketlerle ilgili ortaya çıkan kirli ve gizemli ilişkilerine karşı denetim mekanizmasının çalıştırılmaması anlamlı bulunuyor. Bakanlık denetim görevini yerine getirmezken, Hasan Hüseyin Aydemir’in ise etkisiz bir denetçi olarak aylık bürüt 4 asgari ücret üstünden huzur hakkı ücreti alması dikkat çekiyor. 

ET VE SÜT KURUMU’NDAN DA HUZUR HAKKI ÜCRETİ ALIYOR! 

Hasan Hüseyin Aydemir, Bakanlıktan müşavirlik maaşı, Tarım Kredi Kooperatiflerinden bürüt 4 asgari ücret tutarında huzur hakkı ücretinin dışında Et ve Süt Kurumu’ndan da Yönetim Kurulu üyesi olarak huzur hakkı ücreti alıyor.